Nyheter

Klar for ny etappe – sikter mot OL

Martin Hammer (24) ble nummer fire på favoritten 50 meter fri (23,32) da årets langbane NM ble avsluttet i Pirbadet. Kongsten-gutten vant øvelsen i fjor, og han har norsk rekord i kortbane på 21,87.

-Ikke helt som jeg hadde håpet. Dette var rett og slett ikke bra sa Martin som vant øvelsen for et år tilbake på 22,75. Det var den gang norsk rekord. Det er det ikke i dag. Gullet i Trondheim gikk på 28,02, sølvet på 23,17, bronsen på 23,18.

-Tider jeg hadde håpet å straffe. Jeg burde i alle fall vært under 28, beklager han.

I helgen tok Martin sølv på den doble distansen litt bak pers. Det ble hans eneste medalje i Trondheim.

Dette var Martin sin siste opptreden for Kongsten på en del år om alt går etter planen. Fra høsten flytter han til Bergen. Fredrikstad-gutten sitt store mål er OL i Tokyo i 2020.

-Alt er klart, og jeg melder meg til tjeneste hos Bergenssvømmerne, sier Martin som også vil få tett oppfølging av svømmeforbundets elitesenter i byen der to av våre tre uttatte VM-svømme trener. Langbane VM går i slutten av måneden i Ungarn.

-VM-kravet på langbane var 22,40, men det måtte jeg tatt før NM, presiserer han.

Martin understreker at det er svømmingen som gjør at han flytter til Bergen. Her er det full fokus på sportslig utvikling.

Martin svømte både EM og nordisk for junior, men han har ikke vært kvalifisert for noe internasjonalt seniormesterskap.

-Jeg håper å ta kravet på 50 fri til kortbane EM oppunder jul, sier norgesrekordholderen.

Martin kom hjem fra USA i vår. Ukene før NM ble tilbrakt på treningsleir i Bulgaria.

-Vi kjører alltid langbaneleir i forkant av sommerens NM. Vi er imidlertid heldige som har 50 meters basseng i Fredrikstad, selv om det er utendørs, sier norgesrekordholderen.

I vår ble det sølv i finalen på kortbane, men han tok rekorden på stafetten.

Martin prioriterte tidligere også butterfly.

-Nå som tidligere er fri min favoritt. Den siste tiden har jeg også fokusert på bryst, mens butterflyen ikke har fått så mye oppmerksomhet, avslutter Martin.

NB: Piotr Ludviczak var rett i rygg på Martin. Han ble nummer fem på 23,35.

demokraten@demokraten.no

Mer fra Dagsavisen