Nyheter

Smilet er tilbake i laget

I påvente av Winter Classic skal Stjernen gjennom tre viktige kamper. Først ut er møtet med Storhamar i kveld.

b STJERNEHALLEN

To seire har gitt de røde tilbake selvtilliten etter en svært tung periode. Seire mot Sparta og Lillehammer har fått laget tilbake på rett spor. Forhåpentligvis kan tendensen forsterkes ytterligere mot laget til Sjur Robert Nilsen i kveld.

Var favoritt

Storhamar har svingt fra det håpløse i sesongens første del, til solide matcher. Treningsmatchene var så overbevisende at en stor del av ekspertisen utropte laget til Stavangers tøffeste utfordrer. Da seriespillet startet lignet ikke Mjøs-laget på et topplag. En forklaring var at mannskapet var overtrent. Pluss på en del skader og de gule og blå var plutselig ett av bunnlagene.

Det har lysnet i skogen siden den dystre høstsesongen. Laget har funnet tilbake til seg selv, selv om ustabilitet også preger hamarsingene. Senest ble det tap for Lørenskog på Romerike, men før der ble det seier 4-2 mot VIF. Derfor er vi ganske usikre på hvilken utgave som møter Stjernen i kveld.

Flere tar ansvar

Det aller viktigste for de rødes opptur de to siste matchene er at flere av dem som skal produsere mål, har våknet av dvalen. Både Nicklas Bröms og David Hallström var svært så beskjedne i poengligaen i høst. Mot Sparta i Amfi’n sist uke løsnet det og det fortsatte mot Lillehammer. Hallström scoret på «alt» mot Sparta og Bröms har også begynt å ligne på forrige sesongs utgave. Det er helt avgjørende at flere enn Victor Backman tar ansvaret foran motstanderens mål. Vi er spent på fortsettelsen. Fram mot tidenes happening i norsk eliteserie skal Stjernen også møte Stavanger borte og Kongsvinger hjemme.

b Knut Johannesen

knut@demokraten.no

Mer fra Dagsavisen