Julen er rett rundt hjørnet med alt det medfører. Fasvo bakeri på Mosseveien er i full gang med julebaksten. Det blir solgt alt fra kakemenn, pepperkaker, sjokolade, marsipan og kransekake.
– Vi har mange kunder hver eneste dag og det virker som de er fornøyd med baksten siden de kommer tilbake, sier avdelingsleder Reidun Foss.
Fasvo holdt til på Ørebekk i 16-17 år før de flyttet til nye lokaler ved Værstebrua. Der går det unna med både julebakst og et stort og variert utvalg julemat i innspurten fram mot høytiden.
For de – som av eller annen uforklarlig grunn – ikke har kjennskap til «kakekællær», her kommer litt historikk:
Kakemenn - eller kagemann - er en tradisjonell julekake spesielt i den sørlige delen av Norge. Den inneholder hvetemel, margarin, smør, melk, hornsalt, sukker, men oppskriften varierer litt innenfor enkelte familietradisjoner.
Kakemann pleier å pyntes med konditorfarge og sukker, men også sjokolade blir brukt. I store deler av landet, spesielt på vestlandet, er navnet Julemann benyttet om kakene.