Nyheter

Dette kan du gjøre i vinterferien

Dinosaurer, nerding, kino eller låtskriverworkshop; Dette og mye mer kan du være med på neste uke.

Vinterferien kommer alltid brått på, og plutselig har man mange dager som skal fylles med aktiviteter for store og små. Selvfølgelig kan man finne på masse på egenhånd, som turer i skog og mark, bålbrenning, kakao og pinnebrød, fisketur, filmkveld i sofaen med popkorn og lang morgen med god frokost og kortspill.

Men om du skulle gå tom for ideer gir vi deg noen tips om noe av det som skjer i byen uken som kommer.

Lekent for barn

Dinosaurene kommer til St.Croix i vinterferien. Da blir det verksted hvor man lager forskjellige ting til skyggeteater. Man lærer å lage historier, lage skyggeteaterfigurer og spille teater for hverandre.

Verkstedet er åpent mandag til onsdag fra 12 til 14 og du velger selv om du vil være med en eller flere dager. Tilbudet er gratis og kafeen er åpen for alle.

Kreativt for ungdom

St.Croix-huset ønsker velkommen til sosial, kreativ og morsom vinterferie for ungdom 13-20 år. De holder gratis workshops onsdag til fredag i vinterferien.

Det blir mange forskjellige workshops ; band, foto, film, dans, lydteknikk og låtskrivning, og rundt 40 er påmeldt totalt. Om du ikke allerede er påmeldt her, kan du likevel ta deg en tur.

Alle tre dager vil det være en hiphop møteplass der alle kan delta og diskutere hiphop og rap- musikk. Det vil bli åpen mikrofon, konkurranser og avslutningskonsert. Huset og cafeen er åpen for alle. Det hele rundes av med konsert der artister fra vinterferiens låtskriverkurs og bandworkshop viser hva de kan på scenen.

Det blir også en hip hop avdeling, noen av husets faste artister og tidligere UKM'ere dukker også opp. Selvfølgelig blir det og utstilling fra workshopene innen foto, video og kreativ maling.

Kinoens vinterferiefestival

Fredrikstad Kino inviterer for 23. gang til Vinterferiefestival på kino. Det betyr film hele dagen, hele vinterferien, i alle seks saler. Det blir mange filmer for barn og ungdom, men også noen for voksne.

Aller mest familiefilm, med de norske suksessene “Gråtass –Gøy på landet” og “Solan & Ludvig: Herfra til Flåklypa”, i tillegg til premiere på “Alvin og gjengen: I farta” og førpremiere på “Zootropolis”. “Den gode dinosaur” fortsetter å gå også denne uken.

For de litt større vises blant annet “Star Wars Episode VII:The Force Awakens”, “Birkebeinerne” og “Daddy’s Home”. Det vises film fra kl.12.30 lørdag og søndag og fra kl.10.30 mandag - fredag.

Skatehallen og fritidsklubbene

Den flotte innendørs skatehallen på Rolvsøy er åpen mandag, onsdag og torsdag kl. 16.00-21.00 og lørdag og søndag kl. 13.00-18.00 med gratis inngang for alle. Du kan leie både skateboard, hjelm og beskyttelsesutstyr der til en billig penge.

Fritidsklubbene på Gressvik, Torsnes og Lisleby har åpent og arrangerer forskjellige aktiviteter, som overnatting og turer. Sjekk med din klubb for program. Sentrum Ungdomskafé holder også åpent.

Nerding døgnet rundt

Døgnvill LAN kjører lan i høst og vinterferiene i Torsnes. Det varer fra torsdag klokken 08.00 til lørdag klokken 12.00. Under lanet blir det konkurranser, med flotte premier. Lan-party er en sammenkomst der det kobler opp pc, playstation, xbox, etc og mange unge spiller sammen, gjerne i flere døgn.

De gjør dette for å kunne være sosiale, og møte de som de ellers spiller, spiller med på nett og andre de aldri har spilt med før. Dette er også et sted å lære , alt fra forskjellige pc-komponenter til hvordan kan gjøre forskjellige ting med programmer.

Biblioteket

Fredrikstad bibliotek holder åpent hele vinterferien og har arrangementer hver dag for forskjellige aldersgrupper. Alt fra å lage ditt eget bokmerke eller papirbok, via FIFA 16 turnering, besøk av FFK-spillere, småfilmer og sangforestilling.

Skøyter

Stjernenhallen holder åpent for alle mandag til fredag 11 til 13, og Værstetorvet kunstisbane holder åpent alle dager 10 til 21 om kulda holder.

Anno

Tv-serien Anno på Nrk tar med 14 deltakere 300 år tilbake i tid - du kan også oppleve denne tidsreisen. Lørdager til og med 5.mars kan du ta turen tilbake til 1721 i Anno-landsbyen på Isegran i Fredrikstad med aktiviteter for store og små, oldermenn, aktører og deltagere fra serien.

Torsdag og fredag i vinterferien åpner Anno-landsbyen for vinterferierende barn, her kan barn mellom 9 og 13 år få oppleve 1700-talls moro. Det blir matlagning, snekring, svennestykker som i Anno-serien og mye mer. Denne aktiviteten er ikke gratis.

Scene

På Båthusteatret har FredrikstadUngane de siste forestillingene av familiemusikalen Oliver denne helgen, mens Blå Grotte byr på konsert med Aurora neste helg, 26. februar. Eller hva med tur i mørket?

Dunkel, en sansesymfoni i stummende mørke på Litteraturhuset er en helaften med mat og kunstuttrykk i komplett mørke.

Mer fra Dagsavisen