Nyheter

Feirer trofasthet i Frikirken

Trofasthet er bare en av de mange verdiene Frikirken håper at familiene tar med seg videre.

I «Frikirken i sentrum» ble en av de mange «Show it - gudstjenestene» som skal holdes i år, arrangert sist søndag. Barn og voksne i alle aldere møtte opp til det som skulle bli en gudstjeneste fylt med både sang, trylling, video, skuespill og mye mer. Sangkoret «Soul Children» åpnet det hele med sangen «Make it Load» og sang flere sanger under gudstjenesten. Dagens tema var trofasthet, og hvordan man kan være trofast mot seg selv og de rundt deg.

– «Show it» er en familiefeiring, sier en glad Grethe Bjørnstad Ravneng fra scenen. Hun var en av arrangementets konferansierer. Etter gudstjenesten holdt konfirmantene vaffelsalg, hvor alle pengene fra salget gikk til tur til Vangashi-menigheten i Riga.

Trofasthet i sentrum

Jens Pedersen var den andre konferansieren under arrangementet, og gikk inn i rollen som «Jens Bånn», en ungkar med sans for trylling og duppeditter. Jens Bånn kom for sent til arrangementet, fordi han skulle på et stevnemøte med noen som ikke møtte opp. Da fikk han en lærepenge av Grethe, som fortalte ham at man burde sette de avtalene man gjorde først, foran de andre avtalene, og være trofast. Alle sangene og fortellingene som ble fortalt hadde nettopp dette som tema, nemlig - Trofasthet.

På scenen ble historien om Daniel i løvehulen fortalt, en historie som kanskje først og fremst tar opp trofasthet mot Gud. Ved hjelp av et imponerende trylletriks, som involverte en lapp, et glass og litt vann, fikk Jens Bånn illustrert kjærlighet og tilgivelse.

Synger i første konsert

Henrik Hvidsten(14) og lillesøster Tiril Hvidsten(9) var på «Show it-gudstjenesten», og storkoste seg. Tiril synger i «Soul Children», og var med på sangene under arrangementet.

- Jeg synes Tiril gjorde det veldig bra, og det er flott at hun stiller opp, sier Henrik. - Jeg likte at det ble et litt «annerledes» arrangement, og syns at det ble veldig morsomt, legger han til. Han synes at tryllingen var det morsomste under arrangementet.

Tiril begynte å synge med Soul Children i år, og stortrives i koret.

- Dette er første konserten min med koret, og jeg syns at det var veldig gøy, fortalte Tiril. – Det var kult at de spilte skuespill på scenen, jeg har ikke lest så mye fra bibelen, men syns det var veldig interessant, sier Henrik.

Gode tilbakemeldinger

Jens Pedersen er barne - og ungdomspastor i Fredrikstad Frikirke, og var veldig fornøyd med helgens arrangement.

- Show it holdes en til to ganger i halvåret, og det er veldig familie-rettet, forteller Pedersen. – Vi har alltid noen utfordringer når det kommer til det tekniske, men etter noen feil, så synes jeg vi hentet oss fint inn igjen. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger av familiene, og de forteller at dette engasjerer. Det er en fin blanding av humor som man bare kan le av, men så er det jo også dagens tema som vi håper familiene tar med seg hjem og tenker over, sier han.

Tilbud for alle

Utenfor denne gudstjenesten har Frikirken flere forskjellige aktiviteter å by på her i Fredrikstad, for både unge og gamle.

- For barn og unge har vi vanlig søndagsskole, og «Tweens», som er søndagsskole for barn i alderen 10-14 år, sier Pedersen. – Vi har Speiderarbeid, med rundt 60 - 70 medlemmer og Salig Blanding er et familiekor med rundt 80 medlemmer.

I april skal «Barnas supersøndag» arrangeres, og selv om dette i utgangspunktet er for barn, kan kanskje noen voksne fristes av aktivitetene.

- Det skal legges opp en stor bane for fjernstyrte biler, sumobryting på brytematte vil finne sted, laserpistolskyting vil man kunne prøve ut og det vil selges pizza og brus til alle kommer, avslutter Pedersen. – Dette skjer bare en gang i året, så alle barn må bare komme, legger han smilende til.

Mer fra Dagsavisen