- Det ble jo en gedigen suksess med fjorårets lansering av Kongeakevitt, smiler Wiggo Andersen fornøyd. – 1 567 nummererte flasker forsvant i løpet av kort tid og det var kø på vinmonopolutsalgene i sentrum og på Østsiden. Håper ikke det samme skjer i år, men vi er stygt redd for det.
Akevitt en konge verdig
- Kong Fredrik II skjenket byen til oss i 1567, nå skjenker vi noe tilbake, akevitt som er en konge verdig, sa Andersen i fjor. - Med årstallet for byens grunnleggelse har vi også i år 1 567 nummererte flasker, hvor Kongen som vanlig får nummer 1, i tillegg tapper vi 2 000 ekstra flasker som vi håper kan dekke etterspørselen fram mot jul.
Villkarve og sherryfat
- «Kongeakevitten» er lagret på sherryfat fra sherryhuset Fernando De Castilla og er et rent naturprodukt uten tilsetningsstoffer, forteller Andersen. – Vi ser ingen grunn til å endre på en suksess, produksjonen er gjort på Egge gård og akevitt med villkarve fra Gamlebyen. I 2015 vurderer vi å bruke vann fra en kilde i Fredrikstad. Vi jobber med saken allerede og har vannprøver til vurdering.