Nyheter

Bompengene halvert

Det blir langt billigere enn forutsatt å kjøre på en av Norges mest trafikkerte bompengeveier.

Hoksrud: Ikke færre bomstasjoner Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i Samferdselsdepartementet opplyser at det ved utløp av denne stortingsperioden ikke kommer til å være færre bomstasjoner enn det var da regjeringen tok over. 14.08.14 - 07:34

[Tønsbergs Blad] Mandag morgen ble tb.no kontaktet av stortingsrepresentant Morten Stordalen (Frp) som ville fortelle om de nye bompengesatsene på E18 gjennom Vestfold.

– Det kommer til å koste 57 kroner for å kjøre én vei gjennom fylket. Dette er en gledens dag, og dette ville ikke skjedd uten Frp, sier han.

Mens bompengesatsene først landet på den nette sum av 112 kroner hver vei, har man nå klart å nesten halvere beløpet.


Færre på gamleveien

– Årsaken er lavere rente på fylkets lån. I tillegg vil man neste år forsøke å slå sammen alle landets bomselskaper, for slik å spare enda mer penger, forteller Stordalen,

Nå håper Frp-representanten at enda færre vil velge å kjøre gamle E18.

Baksiden av den 57 kroners bompengemedaljen, er at nedbetalingstiden på fylkets lån nå er satt til 20 i stedet for 15 år.

I teorien kan det bety at bommene blir stående fem år lenger enn opprinnelig planlagt. Men i praksis tror ikke Stordalen det blir slik.


Gjelder fra oktober

– Trafikktettheten på E18 er større enn ventet, noe som har ført til at andre bommer har blitt nedbetalt før tiden. Ett eksempel er bommen som tidligere stod ved Sande, sier han.

– Det vil derfor ikke overraske meg om bommene forsvinner om 15 år, selv med den nye løsningen.

De nye satsene trer i kraft i oktober.

(ANB)

Mer fra Dagsavisen