Nyheter

Bengt Morten inn i "arbeids- og sosial"

-At Astrid Nøklebye Heiberg (H) blir utnevnt til ny statssekretær i en alder av 76 år er det mest synlige tegnet på at vi vil gjøre noe med seniorpolitkkken.

Det sier Bengt Morten Wenstøb (H) som torsdag velges inn i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Og nettopp eldre menneskers mulighet til å jobbe lenger vil være en av fanesakene for den ferske Østfold-representanten:

-Friske og raske

-Mange mennesker som i dagens Norge nærmer seg 67 eller 70 år er både friske og raske. De har også både lyst og kapasitet til å stå på videre. Når samfunnnet på mange områder skriker på arbeidskraft - er det ikke da naturlig å gi de godt voksne tilliten? spør Wenstøb (50) seg.

Demokraten: - Ditt førsteønske var å få en plass i familie- og kulturkomiteen - nå blir det arbeids- og sosial istedet?

Wenstøb:-Jo, men det er helt greit. De to komiteene har mange felles saksområder innenfor både familie, sosial- og ruspolitikken. Dessuten er problemstillingene vi skal drøfte i arbeids- og sosialkomiteen ting jeg har jobbet med i hele yrkeslivet, sier politikeren som nå har permisjon fra høyskolelektor-jobben ved HiØ.

Fleksibelt arbeidsliv

Midlertidige ansettelser, privatisering og konkurranseutsetting blir også temaer i Wenstøb fagkomite. Om å gi arbeidstakere tidsbestemte kontrakter framfor fast arbeide, sier H-politikeren:

-Jeg tror faktisk både arbeidsgivere og arbeidstakere ofte har et større behov for fleksible løsninger enn hva den forrige regjeringen har trodd. Selvsagt skal vi jobbe for å gi folk fast jobb. Det må være et utvetydig mål. Men det må jo være bedre å gi yngre som sliter med å komme seg inn på arbeidsmarkedet et midlertidig opplegg enn ingenting? Hva gjelder arbeidslivspolitikken så er dessuten den nye regjeringen opptatt av å forsterke trepartssamarbeidet stat/NHO/LO. Dette for nettopp å holde fast ved det seriøse arbeidslivet. De siste åra har det imidlertid sett ut som samarbeidet bare har bestått av to parter - LO og den rødgrønne regjeringa, hevder Bengt Morten Wenstøb.

Mer fra Dagsavisen