Nyheter

-Flott at vi kan få lov til å gjenvinne

-Dette er et flott tiltak. Alt for mye blir kastet, her er det gjenstander som kan brukes på nytt og det er flott at vi får anledning til å hente noe av det, sa Kirsti Antonsen til Demokraten lørdag.

Sammen med sin far, Egil Johansen, og et par hundre andre mennesker, var hun på Borge u-skole lørdag for å sikre seg inventar før skolen blir revet.

Det var kommet folk utstyrt med driller, skrutrekkere og annet verktøy allerede en time før det ble gitt anledning til å komme inn i skolelokalene.

Og det varte ikke lenge før panelovner, klosetter, skap, lysarmatur og annet var skrudd løs og fjernet.

Litt kaos ble det for det hendte at noen forsynte seg med gjenstander som andre hadde skrudd ned, men ikke hadde fått fjernet med en gang.

- Det skjedde med oss, fortalte Kirsti Antonsen, - Panelovnene lå der og fristet oss, men så kom det en kar og påsto at det var han som hadde skrudd dem ned. Men han var grei, og vi fikk beholde et par. Han hjalp oss til og med og skru ned veggfestene.

De vi snakket med skulle bruke utstyret enten på hytta, i garasjen eller i kjellerleiligheter – og alle syntes at slike tiltak burde skje hver gang et kommunalt bygg skulle rives.

Byggearbeidene for den nye skolen starter til vinteren og skal stå klar til bruk i desember 2015. Kostnaden er beregnet til 224 millioner kroner.

Mer fra Dagsavisen