Nyheter

Sa opp ti sjåfører

Statseide Bring Cargo, som i fjor kjøpte opp Fredrikstad Transport & Spedisjon, kvitter seg med i alt ti sjåfører. Årsak: Tap av en større brødkjøringskontrakt.

-Jeg skal være den første til å innrømme at dette er tungt for medarbeiderne som er berørt. Imidlertid har vi stått på skikkelig for å skaffe gutta nytt arbeide.

I dag - et halvt år etter at vi mistet bakeri-kontrakten - er det kun fire mann igjen som står uten jobb, forteller daglig leder i Bring Cargo Østfold, Terje Holmskau til Demokraten.

Oppkjøp skulle gi trygghet Ingen av de oppsagte Demokraten har snakket med ønsker å stille opp i avisa med navn og bilde. En av de ansatte legger likevel ikke skjul på at fortvilelsen over å stå uten jobb er stor:

-Da Bring skulle overta Fredrikstad Transport & Spedisjon på vårparten i fjor ble det gitt klare løfter om fortsatt jobb til alle mann. Vi skulle alle være i trygge hender og hadde intet å frykte. Men selv om Staten eier Bring aldri så mye så viste det seg at tryggheten for arbeidsplassene var lik null.

Penga rår minst like mye i Staten som i det private har vi fått erfare, forteller en av de oppsagte sjåførene til avisa.

Terje Holmskau, sier han forstår frustrasjonen:-Å ikke ha en jobb å gå til er tungt. Men tapet av brødkjøringskontrakten fikk såpass store konsekvenser for virksomheten at nedbemanning var uunngåelig. Nå skal det også sies at det er mange, mange år siden sist vi sa opp folk.

Jeg kan egentlig ikke huske når det sist skjedde, sier Bring Cargo-lederen i Østfold, Terje Holmskau.

Mer fra Dagsavisen