Nyheter

Ingen «dass» til Nicolay

Han vasker seg i bekkefar og gjør sitt fornødne i åkeren, sigøyneren Nicolay (25). -Setter vi ut toaletter til rom-folket kan dette oppfattes som legalisering av oppholdet på Øra, mener ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap). 

Nygård har de siste ukene møtt kraftig motstand fra flere beboere på Byens Marker som synes politikerne viser en stadig sterkere unnfallenhet i romfolk-problematikken:

Søppel og menneskemøkk

-Legalt opphold eller ei; kommunen kan ikke late som om det ikke bor 20-30 mennesker her ute. Dette er jo en realitet de lokale myndighetene må forholde seg til! sier kulturpersonligheten Egil Syversen, bosatt på Knollen.

Og understreker:

- Jeg mener det vil være en generell human handling å la folk få mulighet til å gå på do, få vasket seg samt å ha et sted å kaste søppel. Uavhenig om de bor her lovlig eller ulovlig, så må det etableres midlertidige ordninger som ivaretar et menneskes mest nødvendige behov. En kan ikke feie dette under teppet, sier Syversen bestemt.

Han får følge av Tom Christiansen i Klokkerstuveien:

-Det er jo unektelig spesielt å se folk sitte på huk og gjøre fra seg i åkeren, enten man kommer uforvarende oppi det som turgåer eller ser det gjennom kjøkkenvinduet. Jeg har derfor spurt ordføreren om å få sendt ut noen toaletter, men fått nei. En forsamling på godt over 20 personer etterlater seg også en masse søppel. Det akkumulerer seg hauger rundt forbi, påpeker Christiansen som frykter rotter og annet utøy når vinteren kommer.

Mer fra Dagsavisen