Nyheter

Bilbaneklubb vil vokse

-Må vi flytte når golfparken åpner er det fordelaktig å være flere enn syv medlemmer, filosoferer entusiastene i Fredrikstad Miniracing Club.

En av Norges største og mest attraktive miniatyr-bilbaner står i fare for å måtte pakkes sammen dersom golfpark-etablererne får behov for kjelleren ved "Motellet" ved Torsnesveien.

Vil ha flere på "banen"

-Ingenting er foreløpig bestemt. Men med bare en håndfull medlemmer får vi større utfordringer dersom vi må re-etablere oss i nye lokaler et annet sted. Vi er jo opptatt av at klubben skal leve videre, forklarer talsmann Tor Henning Johansen.

Racebil-banen Johansen og kameraten Hans Petter Steine Olsen bygget opp i 2003-2004 er ingen lilleputt-installasjon. Det er snarere voksne saker:

-Anlegget er 30 meter langt og bygget opp med MDF-plater og epoxymaling. Flatbankede, fortynnede kobberlisser forsynt med 13,8 volts strøm sørger for at bilene føres fram.

Under et stevne sist helg ble det for øvrig satt banerekord på anlegget med 2,73 sekunder på en runde.

Men det er fortsatt et stykke igjen til verdensrekorden som p.t. er 1,04 sekunder for en tilbakelagt distanse på 48 meter, forteller en engasjert Johansen.

Stor oppmerksomhet

Henning Johansen, Johnny Andersen og Stian Johansen kan også stolt fortelle at klubben har hyppige besøk av miniracing-entusiaster fra "halve" Norge når klubben har sine åpne kvelder:

-Vi som er voksne kjenner jo alle til "Scalextric"-merket. Her har vi "dratt" det litt lenger ved å bygge opp en rørslig proff-bane.

Over sommeren vil vi være på plass hver tirsdag kveld for å ta i mot gutter, menn - og for den saks skyld også damer i alle aldre - som kan tenke seg å prøve herligheten, sier det engasjerte trekløveret.

Mer fra Dagsavisen