Nyheter

– En menneskerett å ha eget rom

Ap-politiker Frøydis Wroldsen er en av de som har engasjert seg sterkest i kampen for retten til enrom for alle pasienter ved sykehjemmene. Hun ble forarget da hun leste om Monique Sørbrødens hverdag.

– Dette er et godt eksempel på hvorfor det er så viktig at alle pasienter ved sykehjemmene våre har sine egne rom. Det spiller ingen rolle om vi snakker om langtidsopphold eller kortidsopphold.

Dette med å skaffe alle enerom er noe vi har jobbet forn i lang tid. At vi nå ser tendenser til at det går den andre veien er helt uakseptabelt. Det må vi få satt en stopper for, sier Wroldsen som gjentatte ganger har gått hardt ut mot å avhjelpe kapasitetsproblemene ved å gjeninnføre dobbeltrommene ved sykehjemmene.

7 dobbeltrom i bruk

– Dette er jo en av våre fane-saker som det ikke er aktuelt å fire på. Så langt jeg har oversikt over er det syv rom ved forskjellige sykehjem i Fredrikstad der det ligger to pasienter. Det er etter min mening syv rom for mange.

– Det å ha eget rom er rett og slett en menneskerett. Vi spiller fallitt dersom vi firer på prinsippet om at alle skal ha eget rom, sier Wroldsen.

– Er det slik at det er for lute penger mener jeg staten har en soleklar plikt til å avhjelpe situasjonen. Stort sett alle politikere er jo enig om at alle sykehjemspasienter skal tilbys enkeltrom. Da bør vi også klare å leve opp til det, avslutter Frøydis Wroldsen.

Mer fra Dagsavisen