Nyheter

-Makthaverne respekterer ikke demokratiet

-Hvorfor stoler skjenkekonsulent Tom B. Johansen og politikerne blindt på at Securitas-vakten hadde rett når 30 folkehøyskoleelever hadde en annen oppfatning av hva som skjedde på La Boheme 17. november?

Det er spørsmålet Rolf Opås stiller seg etter at Dampskipsbrygga-restauranten mandag fikk inndratt skjenkebevillingen for 14 dager som følge av vaktselskapets observasjoner i fjor høst.

Midlertidig forføyning

-Jeg har sett denne saken fra sidelinja de siste månedene og er dypt sjokkert over maktarrogansen komnmuen, politikerne og Fylkesmannen utviser. Mine kurdiske venner Ari og Khalid Karimi (brødrene som driver La Boheme) SKAL for en hver pris knuses.

Dette minner om et bestillingsverk fra makthaverne! sier en engasjert Opås som etter mandagens møte med rådmannens skjenkekonsulent Tom B. Johansen jobber for å få gjennomført en midlertidig forføyning av inndragningsvedtaket som kommunen fattet og som Fylkesmannen har stadfestet.

Opås:-Ikke bare er La Boheme overkjørt; myndighetene sørger også for at stengningen av ølkranene skal skje innenfor 14 dagers perioden 5.- til 18. mai slik at eierne mister all omsetning på både 17. mai, i pinsehelga og i ukene mens russen er mest tilstede i byen.

Derfor vil jeg på egenhånd eller med hjelp fra en advokat kreve at vedtaket oppheves inntil en eventuell rettslig prøving er gjennomført.

Subsidiært vil vi be politikerne i kontrollutvalget om at inndragningsperioden deles i to - en uke i mai, og en i juni. Dette må de kunne klare sier Opås og peker mot etablissementet som nå kun får servere øl med inntil 2,5 prosent alkoholvolum:

-Men hardest rammes alle de ensomme, slitne eldre mannfolka fra rundt 70 år og oppover som har La Boheme som sitt eneste sosiale møtepunkt. Dette er mennesker som flere av de andre skjenkestedene i byen ikke vil slippe inn, hevder kurderbrødrenes hjelper.

"Kontrollørene tar feil"

Det var 17. november i fjor ved 01-tida at Securitas befarte puben La Boheme. I rapporten, som Demokraten omtalte i februar, het det blant annet:

"Cirka kl. 00.55 observerte kontrollørene en gutt, cirka 23-24 år, kort blondt rødlig hår, iført går T-skjorte som kom ut fra stedet. Gutten sjanglet fra side til side, hadde store problemer med å stå oppreist og hadde oppkast over hele seg. Kontrollørene var enige i at gutten åpenbart var påvirket av rusmidler".

Under mandagens La Boheme-demontrasjon møtte Demokraten den aktuelle, "sjanglende" folkehøyskoleeleven fra Skjeberg og flere av hans kamerater:

-Kontrollørene tar feil! David er en gutt som verken ruser seg eller spyr ut over dressjakka. Fukten på klære var ganske enkelt vann. Og årsaken til at David ikke gikk snorrett gjennom lokalet var at han hadde sittet svært lenge på stolen uten å være i bevegelse, forklarer kameraten Kenneth Kristensen til Demokraten.

Mer fra Dagsavisen