Nyheter

Punktum satt for "garasjesaken"

Fredrikstads mest omtalte garasjebygg i moderne tid skal fortsatt være 5,79 meter høyt. Det har Fylkesmannen bestemt etter å ha vært på befaring i Dyrefaret 10 på Ambjørnrød.

Fem år etter at byggherre Lars Ove Davidsens nærmeste nabo påklaget den høyreiste garasjen til kommunens bygningsmyndigheter, har Fylkesmannens kommunal- og justisavdeling satt et endelig punktum for den langdryge byggesaken.

Liknende garasjebygg

I den seks sider lange redegjørelsen fra Fylkesmannen til Fredrikstad kommune legges det vekt på at det på Ambjørnrød finnes opp til flere nesten identiske garasjer. Dermed vil det føre for langt å kreve taket senket, slik planutvalget i Fredrikstad har krevd.

Imidlertid må familien Davidsen belage seg på å utstyre den voksne garasjen med vinduer, slik at høyden avdempes.

-Aller mest er jeg lettet over at vi nå har kommet til veis ende, selv om garasjesaken har kostet oss masse tid og penger. Om vi ikke skal ha en garasjefest med det første så skal kona og jeg feire dette vedtaket sånn i det stille, sier Lars Ove Davidsen til Demokraten.

-Hva slags kommentarer har du fått fra nabolaget på Ambjørnrød etter Fylkesmannens beslutning?

-De langt fleste kommentarene har vært positive. Men uansett hva slags utfall denne saken hadde fått så er ingen tjent med at avklaringene lar vente på seg, påpeker Davidsen.

-En taper

Svein Bendik Hansen, Bymiljølistas representant i planutvalget beklager Fylkesmannens avgjørelse:

-Jeg har hele tida ment at garasjen slik den er etablert i terrenget på Davidsens eiendom skaper et ugunstig lysforhold for den berørte naboen. At denne saken også har en taper er det derfor ingen tvil om, sier Hansen til Demokraten.

Mer fra Dagsavisen