Nyheter

Bakeribygget i Torsnes er solgt

Bakeribygningen ved Folkets Hus blir likevel ikke noe nytt forsamlingslokale for Torsnes-befolkningen. I dag overtas "stenhuset" istedet av en kake- og sjokoladeprodusent.

Til tross for at drøyt 100 beboere i Torsnes ga tilsagn om aksjekjøp for vel 100.000 kroner måtte initiativtakerne med Sverre Holth i spissen innse at det kunne bli vanskelig å reise en million kroner - slik eierens prisantyudning var.

Sjokolade

-Vi har hele veien hatt et godt samarbeide med eieren Jan Willy Magnussen som syntes ideen om et nytt forsamlingslokale ved siden av Folkets Hus var god.

Men likevel har aksjonsgruppen fra Stenhoggertunet i Torsnes konstatert at oppslutningen fra foreningslivet og kommunen ikke var god nok, melder Sverre Holth.

Per Magnussen, en av de andre ildsjelene bak husprosjektet, sier det slik:

-Selv om invitasjonen til å tegne aksjer a kroner 1000,- var god så er differansen mellom 100.000 og en million betydelig. Store lån gir som kjent store forpliktelser, påminner Magnussen som selv har vært leder i Folkets Hus-styret de siste 17 årene.

Kjøperen av den karakteristiske bakeribygningen fra 1917 skal ifølge selgeren Jan Willy Magnussen bruke eiendommen til dens opprinnelige formål.

Men 90 år etter innvielsen skal det også produseres sjokolade på stedet. Kanskje får Brynild Gruppen noe å bryne seg på?

Mer fra Dagsavisen