Nyheter

Loffing på Hvaler-øyene

Øyloffing er kanskje mest kjent fra greske øyer. Nå kan du ta en liknende tur på Hvalers østre øyer. – Vi merker større interesse i år enn tidligere.

Det sier Tone Ruscelli i Hvaler kommune.

Båtturer til Hvaler-øyene har eksistert lenge. Nå er det satt i system med øyloffing slik at du kan bruke hele dagen og reise når og hvor du selv føler for med en spesial-billett.

Mange alternativer

Fremfor å bruke tusenvis av kroner for opplevelser i fjernere himmelstrøk finnes det store opplevelser rett utenfor egen stuedør. Østfold kollektivtrafikk og Hvaler kommune har satt sammen et samarbeidsprosjekt med busser og båter. Det betyr at du kan foreta eksempelvis følgende enkle reiserute: buss fra Fredrikstad til Skjærhalden, ta med brosjyrer om øyene og løse øyloffing-billett, og deretter disponere dagen slik du selv føler for på øyene.

- Det er en artig reisemåte i nærområdet som stadig flere får øynene opp for. Vi ar nå reisetilbud med mange buss- og båtavganger slik at folk kan finne reisetidspunkt som passer de fleste ønsker, sier Tone Ruscelli.

Fra Skjærhalden går det også ferger til Strömstad tre ganger per dag. Der går det også ferger videre til Koster-øyene.

- Tidligere var det mange som spurte om reisemuligheter til Koster fra Skjærhalden. Nå spør enda flere om våre egne øyer. Det synes vi selvsagt er hyggelig, sier hun.

Bruke en hel dag

Øyloffing-billetten gjelder kun for én dag. Men i løpet av en hel dag kan du oppleve mye.

- Vi har nå laget små brosjyrer for hver enkelt øy med informasjon, historikk og severdigheter, samt kart på baksiden. Da kan de reisende forberede seg og være bedre kjent om hver enkelt øy i stedet for bare å rusle rundt, sier Ruscelli.

Et reiseeksempel er å ta fergen fra Skjærhalden 09.30 til Makø. Da disponerer du selv dagen og bestemmer når du vil reise videre til neste år. Retur tilbake til Skjærhalden kan være klokken 16.40.

- Reisende kan for eksempel spise lunsj på én øy, og ta middagen på en annen. Mulighetene er selvfølgelig mange.

Det er også fritt frem for å overnatte på øyene i telt. Men da må du løse ny fergebillett dagen etter.

Mer fra Dagsavisen