Kultur

Kickstarter utesesongen på Nygaardsplassen

– Fjoråret var helt grusomt!, sier Tæps-innehaver Nicolai Gregersen. Lørdag markerer han, hoi polloi og Køl åpningen av årets utesesong med konsert på Nygaardsplassen.

De har allerede tyvstartet på torsdag med uteservering i sommervarmen i Fredrikstad, og neste torsdag starter de populære quiz-kveldene opp igjen. Men aller først er det utekonsert med fuzz pop-bandet Sweden.

– Etter alt å dømme, går utelivsbransjen lysere tider i møte?

– Det ser helt klart lysere ut ja, ettersom folk blir vaksinert. Men det så egentlig lyst ut i fjor høst også. Vi hadde jo åpent hele sommeren, men så ble det nedstenginger. Fjoråret var helt grusomt. Vi har overlevd ved hjelp av gode støttespillere og ved at vi hadde en egen økonomisk buffer, sier Tæps-innehaver Nicolai Gregersen.

Den bufferen er nå borte, og de har måttet ta opp lån for å klare å betale regningene.

– Det er ekstra surt. Vi hadde ikke noe i lån før koronaen og nedstengingene, sier Gregersen, som har måttet ta noen raske snu-operasjoner for å holde baren flytende.


Tæps kjøkken

Populære bøns

For da baren ble rammet av den andre nedstengingen, bestemte de seg for å begynne med take-away.

– I begynnelsen kunne vi ha take-away av burgere og alkoholfritt øl, men så kunne vi åpne serveringen her, forteller innehaveren.

– Burgerne deres har fått mye skryt, blant annet i sosiale medier. Kommer dere til å fortsette med burgere, selv om alkoholserveringen er åpnet?

– Ja, de har kommet for å bli. Vi bygde et eget kjøkken her og kverner alt kjøttet selv. Det er et ganske kult kjøkken, som er bygd i en boks inne i lokalet vårt.

Av og til er tekstlinjer som «Days are getting warmer, keep your hands on the wheel» og en lengtende akkord alt som skal til for å få sommeren tett på kroppen.

—  Anmelder Jørgen Hegstad, Lydverket
Uteserveringen på Nygaardsplassen


Sweden-konsert

Til å kickstarte utesesongen, bygger de pp en utescene. Der er skal det lokale fuzz pop-bandet Sweden, har hatt mange singler lista på radio, blitt kritikeryndlinger, og spilt store festivaler i Norge og små klubber i Japan, få være først ut.

Debutalbumet fikk terningkast fem hos Lydverket.

«Aller best er det når de trykker til ordentlig, og albumbeste «Loving Dead» er eksempel på det: hvasse, sukkersøte riff og vendinger, muntert klokkespill og luftgitarvennlig refreng (...) Av og til er tekstlinjer som «Days are getting warmer, keep your hands on the wheel» og en lengtende akkord alt som skal til for å få sommeren tett på kroppen. Under The Sycamore Tree er en sjangerpopplate med bredt nedslagsfelt. Nyt den i tiden fremover», skriver anmelder Jørgen Hegstad.

Sweden








Mer fra Dagsavisen