Kultur

Tilbake til Tivolihaven

Nå er forestillingen om Tivolihaven tilbake, og opphavsmennene har pusset og gnidd på det som blir en jubileumsutgave av stykket som høstet strålende kritikker i 2005.

I 2017 fyller Fredrikstad 450 år, samtidig feirer også Blå Grotte sine første ti år som kulturinstitusjon.

Forestillingen «Tivolihaven- en hardt arbeidene musikalkomedie» er en av pilarene gjennom jubileumsåret, og blir under byfesten det blå kulturhusets festforestilling.

– Det passer jo fint å feire kulturhistorien samtidig som byjubileumet, sier regissør Desirée Ulvestad-Grandahl og forteller at historien som følges, er en fiktiv handling om hverdagen i byens gamle storstue på tidlig 1900-tall, Tivolihaven.

Oppdatert versjon

Den første versjonen av denne musikalen så sceneteppet falle for første gang i 2005. Da høstet den strålende kritikker i byens aviser, og selv om det er en er en oppdatert utgave som venter publikummet på Blå Grotte 1.mai 2017, så er regissøren overbevist om at folket vil kjenne igjen historien.

– Hovedhistorien fra sist ligger der, og jeg er sikker på at publikummet vil kjenne seg igjen, sier hun.

– Vi har skrevet opp en rolle og laget en ny sang, føyer Ulvestad-Grandahl til.

Ærefrykt

Etter planen skal forestillingen vises fem ganger på Blå Grotte, og i hovedrollene som «Ingeborg» og «Siggen» finner man Charlotte Brænna og Øyvind Boye Løvold fra Oslo.

– Det er veldig hyggelig og spennende å få være med på noe slikt, sier de to i kor og forteller at det er med en viss ærefrykt de to vil innta scenen på Blå Grotte.

– Vi kjenner jo litt på dette med at stykket ble så godt mottatt forrige gang det gikk, føyer Brænna til avslutningsvis.

Mer fra Dagsavisen