Kultur

Barnekunst på Biblioteket

En utstilling med bare motiver laget av unge barn hører til sjeldenheten, men i Fredrikstad er det ikke første gang at Barnas Malerkunst Senter har slik utstilling. Denne utstillingen skal vare hele sommeren i barneavdelingen på Fredrikstad Bibilotek.

Barnas Malerkunst Senter, ledes av Anne Raveng Fredriksen og er en slags ”skole” for barn mellom 4-16 år. Totalt er det ca 80 kveldsbarn i alderen 5-16, mens dagbarna er fra 4-6 år. Fredriksen har med seg flere dyktige kunstfaglige lærere.

Når Demokraten var innom utstillingen forleden var det mange besøkende og så på de fine maleriene. Også to av de unge kunstnerne, var innom og så på sine egne verker; Tydelig stolte av og vise fram sine verk. Florian Kyndi Fjelle (6) hadde malt sin gyngehest, mens han søster Linnea(8) viste fram sitt fantasimaleri.

De syntes det var veldig morsomt å male. De fortalte ivrig også at de hadde en eldre bror som gikk på malesenteret.

Konkurranse

Navnet på utstillingen er ”Magiens øyeblikk”. De har en konkurranse gående sammen med utstillingen. Den går ut på at de besøkende kan få en lapp med noen spørsmål som de de må svare på. Da kan de vinne flotte premier.

Malerskolen er lagt opp slik at de maler forskjellig temaer. I år har det vært mange temaer. Vi kan nevne noen: Solsikker, høst, markens grøde, cartoons, hester, halloween, engel, julegaven, den blå time, surr og snurr.

Man kan trygt si at disse unge kunstnere er kreative. I tillegg har noen designet sin egen t-skjorte, og en del har laget panduras skrin. Mange har også laget fine masker, som de har malt og som henger blant bildene og eskene i kunstlokalet på Fredrikstad Bibliotek.

Anne Raveng Fredriksen sier til Demokraten at det er forskjellige temaer som både passer gutter og jenter. Og ungene går der i flere år. Et slikt tilbud til unger er det ikke så mange av i nærheten.

Det fine med den form som Barnas Malerkunst Senter er det ikke er noen konkurranse blant ungene. De har kun seg selv å tenke på, og det er lagt opp slik at alle skal lykkes.

Fredriksen forteller videre: ”- Vi har utviklet et eget male og tegnekonsept. Det har pedagogisk forankring i Reggio Emilias ideologi og tanker om det visuelle språkets betydning for barns utvikling. Det er viktig å stimulere og inspirere barna før oppstart.”

”- Vi har laget en sansestasjon, der vi ser, hører, lukter og berører. Slike aktiviteter øker barnas kunnskaper, og gir bedre forståelse for det de skal male eller tegne”, sier Fredriksen videre. Hun forteller også at hun har mange flere fine tegninger på senteret. Dessverre var det ikke plass til alle på utstillingen.

Demokraten håper mange tar turen innom Fredrikstad Bibliotek i løpet av sommeren og beskuer disse fine fargesprakende maleriene.

Mer fra Dagsavisen