Kultur

Solgte "Samtaler" til liten og stor

- For bestemor og bestefar som er oppslukt av politikk er "Samtaler" den ultimate julegave! humret Anette Andersen mens Jens og og Thorvald Stoltenberg kloret ned sine stående og sktåstilte signaturer på bokomslaget.

Han lot forberedelsene til Obama-besøket og København-toppmøtet få en dags pause i går, landets statsminister.

Istedet prioriterte han og det faderlige opphavet fem stopp hos like mange bokhandlere i Østfold, Akershus og Oslo for å promotere dokumentaren "Samtaler".

-Mer enn tre minutter på Dagsrevyen

-Denne boka har både yngre og eldre som sin målgruppe. Jeg vil si at alle som er interessert i politikk og samfunn har noe å hente her. Her får leseren møte Jens mer enn tre minutter på Dagsrevyen.

Man får et godt innblikk i de muntre og for den saks skyld mer alvorlige samtalene mellom oss, lød Stoltenbergs seniors svar på Demokratens spørsmål om hvorfor nettopp "Samtaler" bør ligge under juletreet om knappe tre uker.

Så tilføyde regeringssjefen muntert ved å la Aps slagord fra årets valgkamp fare over leppene:

-"Alle skal med"! Den var god, vel? Neida - dette er ei bok jeg tror alle vil få utbytte av, uavhenig av kjønn, alder og etnisitet. Vi går dypere inn i debatten enn på fjernsynet. Mer grundig tilverks.

En julegave jeg helt klart kan anbefale, bedyret statsministeren som selv syntes han hadde fått nok "julegaver" i forbindelse med 50-årsdagen i mars.

-Salget går strykende?

-Første opplag er usolgt. Nå er vi gang med 2. opplag. Jo - her går det unna, forsikret bokselgerne stolt.

Knapp om biodiesel

Men da Demokraten vred samtalen fra boksalg til biodiesel, tok innehaveren Lars Dale plutselig regien:

-Her skal vi ha det gøy i dag. Triste ting får dere diskutere en annen gang - på utsiden av lokalet.

Men Ap-sjefen, som nå jobber seg oppover på meningsmålingene etter å ha falt med sju prosentpoeng på en dag, reiste ikke fra biodiesel-byen uten å svare på utfordringen:

-Regjeringen har sagt at det skal satses på biodiesel i Norge. Derfor har vi da også doblet blandingspåbudet av biodiesel. Vi synliggjør dermed vårt standpunkt.

-Tiltakene monner ikke i praksis, mener Unuiol?

-Vi mener å ha laget gode vilkår for at denne bedriften skal kunne hevde seg i konkurransen, både nasjonalt og internasjonalt, parerte Jens Stoltenberg før han, faren og resten av følget la i vei til neste signeringsstopp Moss.

Mer fra Dagsavisen