Kultur

Wig Wam støtter TV-aksjonen

Wig Wam er første navn ut av en imponerende artistliste som medvirker i årets direktesendte TV-aksjon 22. oktober. Hør Bygone Zone her!!

Wig Wam fremfører en nyinnspilling av Bygone Zone, spesielt dedikert årets Tv-aksjon. Bygone Zone er skrevet av Glam (Åge Sten Nilsen), og det var helt tilfeldig at låtens tittel og temaet for årets Tv-aksjon, de glemte sakers sak, matchet perfekt. Wig Wam og plateselskapet VME gir ut Bygone Zone som singel, der alle inntekter fra såvel nedlasting som fysisk salg går til Leger Uten Grenser. Opphavsmannen gir også bort sine inntekter fra radio- og tv-spilling av låten i aksjonsperioden. Alle som har medvirket på singelen har stilt opp gratis for å støtte årets aksjon.

Hvert år utgir Leger Uten Grenser en oversikt over verdens ti mest underrapporterte humanitære kriser. De som mediene ikke dekker og som verden derfor glemmer. Den demokratiske republikken Kongo, Somalia og Nord-Uganda er blant landene som er rammet av kriser verden ikke vier oppmerksomhet.

Midlene fra årets TV-aksjon skal sikre medisinsk hjelp til ofrene for kriser, krig og konflikt utenfor medienes søkelys.

Av respekt for aksjonen har Wig Wam for første gang bestemt seg for å opptre offentlig uten kostymer, akustisk og akompagnert av en stryke kvartett.

Mer fra Dagsavisen