Kultur

Manfred Mann til Lisleby

Det er duket for en musikkfest av de absolutt sjeldne: 23. juli står Toto og Manfred Mann på scenen på Lisleby. – Dette blir utrolig bra, sier Dag Solheim og Roar Abrahamsen.

Konserten er en del av pengesinnsamlingen til prosjektet Håpets Bro etter tsunami-katastrofen i Asia 2. juledag i fjor. Pengene går til konkrete gjenoppbyggingsprosjekter i India.

Store band

I lang tid har west coast-bandet Toto vært klar for spillejobben på Lisleby. I tillegg skal to lokale band få anledning til å vise frem sine musikalske evner. Nå er også storhetene i Manfred Mann klar for konserten på Lisleby. I sum bør dette kunne bli årets musikk-go’bit i byen.

- For meg er Manfred Mann større enn Toto, men det er jo smak og behag. Og det er nettopp dét som er så glimrende; begge bandene trekker sitt publikum og sammen blir dette en stor musikalsk opplevelse, sier Dag Solheim.

Artistformidler Roar Abrahamsen opprettet via sine kontakter forbindelsen med Manfred Mann. Kuriøst nok har turnédatoen på Lisleby stått på bandets nettside visstnok et halvt år allerede.

- Vi har hatt kontakten en stund. At Manfred Mann kan spille her i byen er blitt mulig ettersom de spiller i Langesund dagen før.

Arrangørene har heller ikke sprengt banken for å få selveste Manfred Mann til byen.

- Vi har holdt oss innenfor de rammene vi hadde opprinnelig. De som mener at konsertbilletten er dyr får nå full valuta for pengene, sier de.

Legende

Manfred Mann, eller Manfred Lunowitz som han egentlig heter, ga ut en rekke klassiske plater og singler fra 1960-tallet og utover under navnet Manfred Mann’s Earth Band. Deriblant albumet ”The Roaring Silence” og slagerne ”Joybringer” og ”Blinded By The Light”. Musikalske legender som er høyst levende etter 40 år i bransjen.

- De har et veldig trofast publikum. I Langesund er det nå solgt mest av Manfred Mann-billettene, og sist de spilte på Rockefeller i Oslo var det fullstendig utsolgt, sier Abrahamsen.

I øyeblikket er om lag 2.000 billetter solgt.

- Det er god plass til flere, men samtidig må interesserte nå snart sikre seg billetter, påminner Solheim.

Hvilke to lokale band som også skal spille på Lisleby sentralidrettsanlegg 23. juli er ennå ikke bestemt. Det skal NRKs lyttere avgjøre.

- Seks finalister ut fra de innsendte bidragene vi har mottatt skal spilles på NRK Østfold. Lytterne avgjør, sier Solheim.

Mer fra Dagsavisen