Kultur

Svein «på rockær´n»

Svein Gundersen fikk én dag fri - etter at DDEs nye plate var ferdigprodusert, og før han går i studio for å spille inn sine sanger til de nye Olsenbanden Jr.-film.

Noen timer fredag fikk han freden på seg til å stå på stige på byggetomta og male kledningspanelet på det nye huset han bygger på Ambjørnrød.

Og noen få timer også i komponisthulen i Gamlebyen.

Torsdag var han ferdig etteter flere måneder i studio i Asker med å produsere «Vi er konga», DDEs etterlengtede plate som slippes allerede 2. juni.

Mye håndverk

– Den siste DDE-plata jeg produserte var «Det går likar no» - som solgte i 275.000 eks., oppplyser Gundersen.

– Det er kanskje urealistisk å forvente så høye tall igjen. Men denne blir bandets mest musikalske plate, og den har fine, sterke tekster. Slike tekster som det er herlig å lage musikken rundt.

Bandets Frode Viken lager musikken - på sin kassegitar.

– Da får jeg oppgaven med arrangere alle sangene, legge på introer, komponere gitarsoloer... Det er mye komponist-håndverk ved denne type innpilling.

Odd René og Olsenband

Mandag bærer det tilbake til samme studio. For da skal han begynne innspillingen av sine nye låter til den neste Olsenbanden Jr.-filmen, «Ol-senbanden Jr. på rockær´n».

– Denne gangen skal gutta delta med eget band i en talentkonkurranse på skolen, røper Gundersen.

Han har senket seg ned i samleplater fra 50-tallet for å komme i stemning - og for å ikle sine låter den gode, gamle rockestilen.

Hvordan det går med konkurransen? Vel, bøllen Biffen er også med, med et band som jukser - de synger til playback.

Det er jo selveste Elvis! tror gutta i Olsenbanden.

– Men det er det ikke, ler Gundersen, – det er Odd-René Andersen!

Mer fra Dagsavisen