Kultur

«Ensom i lag» med Turid Pedersen

Hun har turnert Norge på kryss og tvers med Kine Hellebust og Hege Rimestad i en årrekke. Nå vil Turid Pedersen, som gjorde Gressvik-jente av seg for to år siden, stå på egne bein.

Og dét gjør hun når CD`en «Ensom i lag» slippes på platemarkedet i disse dager.

«Tits og Hits»

Den 46 år gamle jenta, som for øvrig er niese av Onsøys gamle-ordfører Harald Just Pedersen, har sin volkalist-bakgrunn fra kjente band som «Veslefrikk» og «Nøkken». I de senere åra har hun sunget med Hege Rimestad og Kine Hellebust i gruppa «Tits og Hits» - «pupper og dameorkesteret» som Pedersen fritt oversetter tittelen.
- Jeg er ingen diva, og har heller ikke noe mål om å bli dét. Derimot tror jeg at jeg har noe å tilføre publikum som er opptatt av pop, jazz og viser. Det er mellom disse sjangrene folk finner meg i «Ensom i lag», forklarer Pedersen.
Flere av de ti sporene på debut-CD`en er artistens eget verk. Og kompet er som solisten selv i kategorien profesjonelle utøvere.
- Jeg lever av musikken og trives utmerket med det. Mitt neste skritt nå er å turnere med gruppa rundt i Norge med CD`en hvor jeg har med meg Finn Sletten på trommer/perkusjon, Børge Petersen Øverleir på gitar, Konrad Kaspersen på bass og Rino Johannessen på gitar. Rino er vel en gutt hele Fredrikstad kjenner? spør Turid med rette.

Ensomhet -
er det fali`?

Ex-harstadværingen Pedersen har med omhu valgt tittelen «Ensomhet i lag». Hun tror likevel overskriften kan gi assosiasjoner til noe mer enn de forlatte, bortgjemte i samfunnet:
- Ensomhet er en følelse som kan oppstå, enten man er alene eller sammen med noen. Men folk flest vil kanskje si; «uff, da - så trist at du er ensom!»
- Personlig tror jeg det også finnes positive sider ved ensomheten. Jeg har selv slike erfaringer. Det er nettopp slike inntrykk jeg forsøker å formidle med min nye CD, forklarer Turid Pedersen.
Sist hun stod på en Fredrikstad-scene var i fjor sommer. Da sammen med Kine Hellebust og Hege Rimestad i nevnte «Tits & Hits».

Mer fra Dagsavisen