Debatt

«Hvorfor blir ikke distriktssendingene tekstet?»

Odd Løkkevik utfordrer Jannicke Engan, regionredaktør i NRK Øst, på hvorfor distriktsnyheter Oslo og Viken ikke blir tekstet.

Odd Løkkevik utfordrer Jannicke Engan, regionredaktør i NRK Øst, på hvorfor distriktsnyheter Oslo og Viken ikke blir tekstet.
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Odd Løkkevik
Pensjonert mekaniker

Jannicke Engan, regionredaktør i NRK Øst: Din redegjørelse i Fredriksstad Blad 9. januar fortalte mye. Jeg skal ikke vurdere «kvaliteten» eller «kvantiteten» som har blitt etter at Østfold, Buskerud og Østlandssendingen har blitt samlet til til én stor fylkessending. Frode Rekve, i Demokraten den 19. september 2019, og Gunnar Bodahl–Johansen, gjennom «Bodahl på lørdag» den 11. januar 2020, har allerede gjort det ... samt Egil Bøckmann den 8. januar.

Kronikk: NRK Østfold - en saga blott
Meninger: «Du tar feil, Rekve - NRK i Fredrikstad vil bestå» 

Nei, jeg vil som en av flere tusen med nedsatt hørsel, foruten de av oss som er medlem i HLF (Hørselshemmedes Landsforbund), stille følgende spørsmål: Hvorfor blir ikke distriktssendingene tekstet? Utdrag fra disse er å se tekstet på «Dagsnytt», samme dag – samt dagen etter som «Distriktsnyheter» på NRK 2 kl. 10:15. Det er nesten ingen programmer på NRK fra «Kveldsnytt» til «Eides språksjov» som ikke er tekstet. Jeg håper du kan komme med et godt svar på dette som gjelder mange!

Les også: – Journalistisk utfordring å lage en sending som fenger i en stor region