Alkoholpåvirket kjøretur uten førerkort endte i autovernet

30-åringen blåste rødt etter å ha kjørt en varebil inn i beskyttelsesgjerdet langs innfartsåra i Fredrikstad. Nå er han dømt til 24 dagers fengsel og 60.000 kroner i bot.

Mannen måtte nylig møte i Fredrikstad tingrett, etter at varebilen han kjørte fikk et ublidt møte med autovernet på fylkesvei 110 en lørdag formiddag i oktober, noe som medførte materielle skader på både bilen og metallgjerdet.

1,7 i promille

Da politiet ankom stedet ble 30-åringen bedt om å blåse i et alkometer, og ifølge tingrettsdommen mot ham viste denne prøven en promille på 1,7.

Det viste seg også at mannen heller ikke hadde gyldig førerkort, og han var derfor tiltalt for dette i tillegg.

Mannen erkjente straffskyld da han møtte i retten, og forklarte videre at han hadde hatt med seg en passasjer på kjøreturen, men at vedkommende hadde blitt sluppet av før sammenstøtet med autovernet.

Les også: Mann (53) fikk sin dom nummer 26

Ikke første gang

Av dommen framgår det at dette likevel ble tillagt skjerpende vekt når straffen skulle utmåles, sammen med det faktum at 30-åringen også tidligere har blitt bøtelagt for kjøring uten førerkort, og at han kjørte med høy påvirkningsgrad av alkohol.

Samtidig ble tilståelsen hans ansett som noe formildende.

«Erkjennelsen kom imidlertid ikke umiddelbart, og må uansett få begrenset vekt fordi han ble påtruffet på stedet», heter det i dommen.

Samlet sett anså retten at en passende straff for lovbruddene var ubetinget fengselsstraff i 24 dager, i tråd med påtalemyndighetens påstand. I tillegg er mannen idømt en bot på 60.000 kroner, og tre års sperrefrist på å forsøke og skaffe seg førerkort.

Les også: Kjørte i amfetaminrus – forsøkte å bite politimann i låret