Debatt

Forfallent tårn byttes mot gondol

Å bytte bort Tryvannstårnet mot bygging av gondol er en fantastisk mulighet for Oslo. Hva sier du, Christian Ringnes, tar du utfordringen?

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Christian Ringnes er en mann med visjoner for utvikling av Oslo og som på sin egen måte har fylt tomrom byen vår har hatt. At bygninger brukes er viktig for en by, er ikke bygg i bruk er ofte fasiten forfall, tapte verdier og glemte minner. Tryvannstårnet er det seneste av Oslos landemerker som står på ønskelisten til Christian Ringnes. Tryvannstårnet har stått tomt siden 2004 og tomt kommer det nok til å stå om kommunen fortsatt skal eie tårnet.

Politikerne mangler visjoner som er realistiske å gjennomføre til en fornuftig prislapp. Innkreving av skatt for å lage restaurant vil nok de færreste politikere forsvare som god pengebruk, med unntak av de som mener forfall kan aksepteres for at kommunen fortsatt skal eie tårnet.

Hvem som eier Tryvannstårnet har ingen betyding for meg, men det er synd at potensialet til å bli en attraksjon i Oslo ikke blir utnyttet. Trist er det om bygget fortsatt bare skal bli stående og forfalle. Christian Ringnes har tidligere også ønsket å gi Oslo en gondolbane, hans forslag fra Bjørvika til skulpturparken på Ekeberg. Gondolbane over Bjørvika ser ikke ut til å bli godt mottatt av de som har betalt millioner for havutsikt og privatliv. Skal det bygges gondol i Bjørvika vil solbading på privat terrasse ikke bli særlig privat, en konflikt mange er villig til å ta langt for å unngå bikiniskille i brunfargen. Istedenfor å skape konflikt i Bjørvika, kan vi gjøre to gode ting for byen vår. La oss bytte bort Tryvannstårnet mot gondolbane fra Midtstuen til Tryvann.

Gondolbane fra Midtstuen til Tryvann er i motsetning til Bjørvika-Ekeberg-alternativet noe som kommer alle i Oslo til gode. Bjørvika-alternativet vil i stor grad være et tilbud til turistene, til Tryvann vil en gondolbane gjøre marka og Oslo vinterpark mer tilgjengelig for oss alle. Korketrekkeren vil bli verdens mest spektakulære akebakke og det blir litt enklere å klare seg uten bil i Oslo.

Å bytte bort Tryvannstårnet mot bygging av gondol er en fantastisk mulighet for Oslo. Hva sier du, Christian Ringnes, tar du utfordringen?