LSK-kapteinen senket Strømsgodset med drømmeskudd: – Et åpent sår

Gjermund Åsens vidunderscoring ga Lillestrøm 4-3 over Strømsgodset og en videre ferd i fotball-NM. Avgjørelsen falt på tampen av siste ekstraomgang.

I det 117. minutt dunket Åsen til og traff perfekt. Trønderens avslutning gikk pent opp i målhjørnet.

Seieren betyr at Lillestrøm skal ut i kvartfinale mot tittelforsvarer Molde 6. oktober. Kampen spilles hjemme på Åråsen.

– Cupfinaletapet i fjor har vært som et åpent sår. Vi tørster etter å kunne være med hele veien, sa LSK-kaptein Åsen til TV 2 og viste til 0-2-nederlaget for Brann i 2022/23-sesongen.

Lillestrøm ledet torsdagens oppgjør både 2-0 og 3-1, men skuslet bort forspranget. Rundt det 90. minutt misbrukte romerikingene to svære sjanser, men Åsen gjorde opp for det da kampen så ut til å måtte avgjøres på straffer.

Det sto 3-3 etter ordinær tid på Marienlyst i Drammen.

Presis skyting

Marius Lundemo var mannen som tok LSK i føringen etter en halvspilt omgang. Han traff lengste kryss, og det skulle ikke bli kveldens siste kremmerhus.

En rakettscoring fra Eric Kitolano ga gjestene 2-0 drøyt ti minutter før pause. I forveien fistet Godsets keeper Per Kristian Bråtveit unna en corner, men bare for å se klareringen havne hos Kitolano.

1-2-reduseringen kom nesten umiddelbart. Eirik Ulland Andersen vendte om og banket ballen i nota.

Lillestrøm fortsatte å spille aggressivt, og det tvang fram en kjempefeil like før hvilen. Félix Vá brøt foran Jesper Taaje, driblet seg forbi Bråtveit og scoret i åpent mål.

– For langt unna

Omgangen var ikke over med det. Ett minutt på overtid ble Herman Stengel felt bakfra av Lundemo, og det påfølgende straffesparket styrte Stengel midt i mål.

– Det er så irriterende at jeg lager straffen som gjør at vi slipper inn 2-3. Så unødvendig, sa Lundemo til TV 2 i pausen.

– Å slippe inn tre mål på den måten, er fryktelig skuffende. Vi er heldige som er med, for vi har vært for langt unna, sa Godset-trener Jørgen Isnes.

Vertene hevet seg utover i 2.-omgangen. På en markkryper kom utligningen fra tomålsscorer Ulland Andersen etter snaut 70 minutter.

Slik spilles de øvrige kvartfinalene i cupen: Vålerenga – Fredrikstad, Sandnes Ulf – Levanger og Stabæk – KFUM Oslo.

LSK eller Molde møter vinneren mellom Sandnes Ulf og Levanger til semifinale 30. oktober.

Søndag får både Godset og Lillestrøm besøk fra Vestlandet. Da står det om poeng i Eliteserien mot henholdsvis Viking og Brann.