Sport

Den ekte fotballen

Tilreisende fans skaper kaos i gatene for Burton Albion. For verken by eller klubb var forberedt på Championship-livet, sånn rent praktisk.

Noen fotballkamper får 12 timers oppvarming på TV 2, og ender opp som en nervøs målløs batalje uten mye følbar fotballglede.
I skyggen av Premier League spiller en klubb som Burton Albion cupfinale så å si hver eneste helg, uten å få mye annet enn det obligatoriske kampreferatet i avisen. Burton er den bitte lille klubben som har karret seg opp til nest høyeste liga i England. Til nå har tre seire og fem uavgjort mot store, forventet mektigere motstandere gitt Burton en overraskende god start på høsten.

Les også: Nabofeide

Les også: Tippekampen

Les også: Heltene er tilbake på tv

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Fritt for rikinger

Ikke verst for en klubb drevet på lokal idealisme og mye frivillig innsats. Burton har ildsjeler med seg som nekter å ta imot lønn, og et styrerom fritt for utenlandske rikinger. Der sitter en svært tålmodig, lokalt basert eier som har vært med å styre klubben i en mannsalder.
Fredag kommer Birmingham på besøk, og lokalavisen Burton Mail har alt meldt om problemene kampen vil skape. Tilreisende fans skaper kaos i gatene. For verken by eller klubb var forberedt på Championship-livet, sånn rent praktisk. Burton Albions tribuner tar 6.912 tilskuere. Klubben har ikke parkeringsplasser for tilreisende, som dermed dobbelt- og trippelparkerer i gatene rundt Pirelli Stadium.

Gresley Rovers

Dette er klubben som tradisjonelt har hatt lokaloppgjørene med Gresley Rovers å se fram til, og som har vært mest kjent for å miste managerne til de store, som Nigel Clough, som dro til Derby County i 2009. Da hadde han vært Burton-sjef siden 1998, og han svarte på en «ledig manager»-annonse i Daily Mail. I 2002 ble klubben semiproff med opprykket til engelsk femtedivisjon, etter over 50 år i det lokale amatørfotballsystemet.
Sju år seinere er Burton nykommeren i Championship som ikke lar seg herse med av de store, med Nigel Clough tilbake som manager. De kan oppleves i TV-kamp på Eurosport Norge fredag kveld.

Mer fra Dagsavisen