Fikk rendyrket venstrefoten i Bærum

(Vålerenga - Bodø/Glimt 1-1). Simen Juklerød leverte en klassescoring i andre kamp på rad på Ullevaal. Nå skal han skyte oftere.

Bilde 1 av 3

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): At gutten som kom fra Bærum i fjor, kunne skyte, har vi visst, men presisjonen han viste i andre kamp på rad var imponerende. Og det var eneste måten å straffe et Glimtlag som la hele laget i forsvar på Ullevaal fredag kveld. Han limte ballen opp i venstre vinkel etter først gitt ballen den buen som gjorde keeper sjanseløs. Kveldens klare høydepunkt på riksanlegget.

- Jeg har fått beskjed om å våge mer framover. Jeg har lenge hatt en god venstrefot, det var barndomstreneren min i Bærum, Tor Berntsen som ba meg rendyrke den, sa 22 år gamle Juklerød til mediene etter kampen. Juklerød har hatt hele fotballutdannelsen sin i Bærum før han tok steget til VIF i fjor.

Dette var oppgjøret der kampbildet var definert på forhånd: Bodø/Glimt ville legge seg lavt, Vålerenga fikk utfordringen å trenge gjennom og være tålmodige.

Ni mann bakerst

Spørsmålet var hvor mange Glimt ville legge i forsvar. Svaret ble stort sett ni. Hvorav tre debutanter fra start. For Glimt var også svært aktive i overgangsvinduet.

Og da ble det trangt for et VIF-lag som ikke var presise nok da de prøvde å kjøre opp tempoet.

Men noen sjanser ble det:

11 minutt: Vajebah Sakor med hardt flatt skudd med venstrebeinet, men utenfor keepers venstre stolpe.

19 min.: Samme mann på heading denne gang, ballen har retning krysset, men Martin Bjørnbak står korrekt ved stolpen og stanger ballen ut.

Men etter snaue halvtimen burde VIF tatt ledelsen. Moa Abdellaoe får trillet et frispark til seg fra 25 meter, keeper gir retur, Kjetil Wæhler (!) er først på den, men dras i trøya når han skal nå ballen. Men det er det ingen av dommerne som får med seg.

Klasse-kontring

Bodø/Glimt har ikke stempel som Norges mest utpregede kontringslag for ingenting. To minutter før pause satt den.

Den nye dansken Alexander Jakobsen hadde lært seg mønsteret, han vinklet ut til ur-kontrer Trond Olsen, han kjapt videre til Fitim Azemi som skled i ballen i mål. VIF-stopperne rakk ikke tilbake.

Før det hadde Vålerenga prøvd fra begge kanter. Igjen var det høyrekanten som fungerte best der Sander Berge stadig spilte opp Robert Lundtsröm. Men innleggene stemte ikke med løpsbanen til Moa for en gangs skyld.

Nye folk inn

Henrik Kjelsrud Johansen ersattet Sakor ved pause, etterhvert måtte også Kjetil Wæhler ut, og Sander Berge ble trukket ned som midtstopper.

Men prosjektet var det samme: Hvordan trenge igjennom en gul mur på Glimts 16-meter.

Omsider fikk vi svaret. Simen Juklerød viste mot Brann hvilken venstrefot han har. Da var det frispark fra 17 meter.  Nå bekreftet han det, fra enda lengre hold.

65 minutter var spilt da han fikk pasningen fra Magnus Lekven, fikk tid til å lade fra 25 meter og duppskuddet han leverte sang i nettet bak en sjanseløs Glimt-keeper Sergiy Pogorilyy.

Dette er altså den skjulte VIF-skatten vi ikke har visst om før nå. I to kamper på rad har han vist scoringer av "Årets mål-klasse".

- Jeg tok mye frispark og cornere med denne foten i ungdomstida. Jeg får kanskje igjen for det nå, sier Juklerød.

Jaktet tre poeng

Men det ville bare gi ett poeng. Vålerenga ville ha tre.

Herman Stengel kom inn for Moa, og minutett etterpå sendte han et skudd 23 centimetre utenfor stanga. For kampbildet var det samme: Spill mot ett mål.

Med ett unntak: Innbytter Jens Petter Hauge ble spilt helt fri, men da viste VIF-keeper Marcus Sandberg at han fortsatt var våken. Og i de siste minuttene ble det lettere kaotisk med kontringer begge veier.

Avslutningen var det Ghayas Zahid som skulle stå for. I kampens siste minutt fikk også han lade og skyte.

Men kanonskuddet strøk vinkelen på feil side. Det hadde konkurrert med tittelen kveldens mål hvis den hadde gått innenfor.

For VIF ble seiersrekken brutt, men trener Kjetil Rekdal var fornøyd med ett poeng, tross alt.

- Vi visste hva vi møtte. Glimt har jo spilt slik i 30 år og det er lov. De fikk to sjanser og scoret på en av dem. Men vi har tatt 14 poeng på de seks siste kampene, og det er mye bedre med ett poeng her enn null. I så fall ville Glimt vært oppe i ryggen på oss, sier han.

Neste kamp er borte mot Odd kommende helg før det blir landslagspause.

Vålerenga – Bodø/Glimt 1-1 (0-1)

Ullevaal stadion: 7447 tilskuere

Mål: 0-1 Fitim Azemi (43), 1-1 Simen Juklerød (65).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Kjetil Wæhler, Simon Andreas Larsen, Vålerenga, Thomas Jacobsen, Sergey Pogorili, Sascha Mockenhaupt, Bodø/Glimt.

Vålerenga (4-2-3-1): Marcus Sandberg – Robert Lundström, Simon Andreas Larsen, Kjetil Wæhler (Magnus Lekven fra 63.), Rasmus Lindkvist – Sander Berge, Christian Grindheim – Simen Juklerød, Vajebah Sakor (Henrik Kjelsrud Johansen fra 46.), Ghayas Zahid – Mohammed Abdellaoue (Herman Stengel fra 77.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Sergey Pogorili – Daniel Edvardsen, Martin Bjørnbak, Sascha Mockenhaupt, Thomas Jacobsen – Patrick Berg (Ruslan Babenko fra 90.), Mathias Normann, Alexander Jakobsen (Jens Petter Hauge fra 58.) – Ole Jørgen Halvorsen, Fitim Azemi (Vadim Manzon fra 63.), Trond Olsen.