Innenriks

Fire tenåringer siktet etter Oslo-skyting: – På feil sted til feil tid

Fire menn i slutten av tenårene er siktet for drapsforsøk etter skytingen på Bryn i Oslo mandag kveld. De fire tenåringene stiller seg uforstående til siktelsen.

En mann i slutten av tenårene ble alvorlig skadd i skyteepisoden, men han er utenfor livsfare. Han meldte selv fra til politiet om at han var skutt inne i en bygning i Tvetenveien på Bryn.

De fire pågrepne har fått oppnevnt forsvarere etter pågripelsen, opplyser Oslo politidistrikt tirsdag. De fire tenåringene nekter straffskyld eller stiller seg uforstående til siktelsen, opplyser de fires respektive forsvarere til NTB.

Den ene tenåringens forsvarer, advokat Jens Halvard Bratz, sier at hans klient kjenner de tre andre fra ungdomsmiljøet, men at han ikke har noe å gjøre med saken.

– Han var rett og slett på feil sted til feil tid og ble først kjent med saken i forbindelse med pågripelsen. Det er en veldig alvorlig sak, og han er selvfølgelig preget av den, opplyser han til NTB.

Målrettet

– Ut fra de opplysningene vi har nå, ser handlingen målrettet ut. Det ser ut som at skytingen skjedde innendørs, og det ble avfyrt flere skudd, sier seksjonsleder ved drapsseksjonen i Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem, til NTB.

Hun sier det er for tidlig å si om dette er gjengrelatert kriminalitet.

– Vi er i startfasen, det er mye som gjenstår å jobbe med. Vi skal gjennomgå en del videoopptak og teknisk materiale, fortsetter Alræk Solem.

I en pressemelding skriver Oslo-politiet at de siktede trolig vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

Oppgjør

– Vi tror dette er et oppgjør mellom noen som kjenner hverandre, fortalte innsatsleder Erik Hestvik til pressen på stedet i Tvetenveien mandag kveld.

Politiet ble varslet om voldsepisoden klokken 19.53 mandag.

– Vi fikk melding om at en person var blitt skutt. Da vi kom til stedet kort tid etter, fant vi den fornærmede utendørs med det vi antar er skuddskader, sier oppdragsleder Gabriel Langfeldt i Oslo politidistrikt til NTB.

Les også: – Dette er en ekstrem form for mobbing

Les også: Nav-forskere: Hovedgrunnen til uføreeksplosjonen blant unge (+)

Les også: Kalle Moene: – Venstresida bør forenkle velferdsstaten (+)

Mer fra Dagsavisen