Trøndelag

Ny rykteflom om neddoping på utesteder. Politiet: – Ingen opplysninger om at innholdet stemmer

Politiet sier de ikke har noe grunnlag for å si at det er en trend som er i ferd med å oppstå, etter at lignende rykter spredte seg i Oslo forrige måned.

En melding spredte seg på sosiale medier i helgen i Trondheim, der det ble advart mot å gå på utestedene «Fire Fine» og «Bermuda».

Grunnen var påstander om at jenter har blitt neddopet på utestedene den siste tiden, av en «bande» som bruker GHB som narkotikum.

Adresseavisen har vært i kontakt med både St. Olavs hospital og politiet, som begge avkrefter noe kjennskap til innholdet i meldingen.

I januar skrev Dagbladet om meldinger som spredte seg i sosiale medier, med advarsler til jenter om å holde seg unna visse utesteder. Meldingene hevdet flere jenter skal ha opplevd å bli stukket med sprøyter og dopet ned, og smittet med hiv.

Men rådgiver for Trøndelag Politidistrikt, Audun Hoem Musinoi Hagen, sier til Dagsavisen politiet ikke har noe grunnlag for å si om dette er en trend som er i ferd med å oppstå.

– Generelt vil vi oppfordre alle til å vurdere kritisk hvor informasjon i sosiale medier kommer fra.

GHB og koma

Meldingen som gikk viralt i Trondheim i helga forteller at sju jenter har blitt innlagt på sykehus, og noen i koma, som følge av neddopingen.

I meldingen hevdes det også at politiet ber om at informasjonen spres så mye som mulig.

– Politiet i Trøndelag har ingen opplysninger som tilsier at innholdet i den omtalte meldingen stemmer, og ser ingen grunn til å advare folk mot å besøke disse utestedene, sier Hagen til Dagsavisen.

– Politiet har ikke registrert noen anmeldelser eller opprettede straffesaker som kan knyttes til saken og har derfor ikke mer å melde, avslutter han.

Styrelederen for de to utestedene, Jan-Tore Fladvad, sier til Adresseavisen at det hele er oppspinn. Videre melder han at de har funnet ut hvem som har spredt meldingen, og at saken vil bli anmeldt.
Mer fra Dagsavisen