Sport

VIFs matchvinner nøyt Mjøndalens frustrasjon

Matchvinner Fredrik Oldrup Jensen syntes det var ekstra deilig å slå Mjøndalen da VIF var noe heldig med dommeravgjørelsene.

CONSTO ARENA (Dagsavisen): Fredrik Oldrup Jensen ble matchvinner mot Mjøndalen da han scoret sitt første mål for Vålerenga søndag. Etter å ha spilt i en hel time med én mann mindre på banen, var midtbanespilleren naturligvis sliten etter kampslutt.

– Det ble tungt i dag. Vi gjør det vanskelig for oss selv, men jeg synes nok en gang at vi løser det bra. Vi får heller håpe at vi klarer å holde 11 mann på banen neste kamp, sier Fredrik Oldrup Jensen til Dagsavisen i mediesonen.

Uforklarlig

Vålerenga har på de syv første kampene pådratt seg 18 gule og tre røde kort. Likevel har de ennå ikke tapt med én mann mindre på banen, og det har nærmest blitt en vanesak for Dag-Eilev Fagermo og VIF.

– Jeg er veldig skuffa over de kortene vi får i dag. På fredag hadde vi et langt møte om akkurat dette, og kom fram til at stort sett alle kortene vi har fått er riktig dømt, sier hovedtrener Dag-Eilev Fagermo og legger til:

– Vi kan ikke skylde på noen andre, vi må gå i oss selv. Å ha så mange kort så tidlig i sesongen kjennetegner et bunnlag. Bodø/Glimt har seks gule kort, for eksempel, det er et topplag. Det er jeg rett og slett litt forbanna på, så vi må lære.

Les også kommentar: Men kynisme er ikke juks

Matchvinner Oldrup Jensen klarer ikke gi noen forklaring på hvorfor Vålerenga drar på seg så mange gule kort, men er meget fornøyd med hvordan laget løser det med én mann mindre på banen.

– De røde kortene vi har fått tidligere har det jo vært diskusjoner rundt. Det som kommer i dag ser vel riktig og greit ut, men den situasjonen i dag er sånn som kan skje. Når vi blir én mindre, så synes jeg vi gjør det beste ut av det, forteller Oldrup Jensen.

Les også: Keeperdebutant ble helten for VIF

– Ekstra deilig

De aller fleste var enige om at Vålerenga var heldige med flere avgjørende dommeravgjørelser da de fikk tre poeng mot Mjøndalen. MIF hadde ballen i mål tre ganger uten å få en eneste scoring godkjent, og alle annulleringene var diskutable. Oldrup Jensen syntes det var ekstra deilig at det skjedde mot Mjøndalen.

– Jeg synes det er ekstra deilig at vi vinner på denne måten når Mjøndalen-laget klager på dommeren og at vi drøyer litt tid. Jeg har spilt mot MIF mange ganger, og det hender at de også har prøvd å drøye litt tid her og der. Så at de klager litt i dag synes jeg er litt søtt, flirer en seiersblid Fredrik Oldrup Jensen.

Dagsavisen fulgte kampen live: Buchers liveblogg: Mjøndalen – Vålerenga

Vålerenga ligger etter syvende serierunde av Eliteserien på 4. plass bak Bodø/Glimt, Molde og Brann. VIF møter Haugesund på hjemmebane allerede førstkommende onsdag i neste runde.

Mer fra Dagsavisen