Sport

Keeperdebutant ble helten for VIF

Vålerengas andrekeeper Kjetil Haug fikk sjansen da Kristoffer Klaesson ble utvist mot Mjøndalen. Snakk om å gripe muligheten.

CONSTO ARENA (Dagsavisen): Mjøndalen skapte enorme muligheter da VIF kjempet til seg tre poeng på bortebane. Kristoffer Klaesson fikk Vålerengas tredje røde kort for sesongen, da han feilberegnet en ball utenfor 16-meteren og brukte hånda. Dermed måtte andrekeeperen Kjetil Haug rett inn til sin eliteserie-debut.

– Det er akkurat sånn jeg ville ha det. Jeg ble kastet rett ut i det, sier VIF-keeper Kjetil Haug til Dagsavisen etter kampslutt.

Haug fikk ikke bare sin debut, han var rett og slett helt avgjørende for Vålerenga i andreomgang. 22-åringen hadde flere gode redninger da Mjøndalen presset VIF mot slutten av kampen.

– Jeg var én av ti stykker utpå der. Jeg gjorde mitt beste for laget, men samtidig står det respekt av det resten av gutta gjør også, forteller en ydmyk debutant.

Konkurranse

Haug fikk som nevnt sin debut i Eliteserien mot Mjøndalen, og sto en meget solid kamp. Kristoffer Klaessons prestasjoner i årets sesong har vært varierende i årets sesong, så det er ikke utenkelig at Haug kan ta over førstekeeper-plassen.

– Burde Klaesson være redd for plassen sin?

– Redd og redd. Det er bare sunt, vi er to unge keepere som har ambisjoner begge to som skal jobbe for å gjøre hverandre bedre. Han har gjort det bra da han har fått muligheter, i dag fikk jeg sjansen. Vi skal bare fortsette å gjøre hverandre bedre, sier østfoldingen.

Stolt trener

Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo skryter av VIFs keepertrener, Gjermund Østby.

– Det er veldig gledelig å komme til en klubb med to så store keepertalenter. Gjermund gjør en veldig god jobb med de gutta, og det er sånn vi skal bygge opp Vålerenga. Vi må få frem noen egne stjerner, ikke kjøpe. Dermed er det gledelig når Klaesson får det røde kortet at Haug går inn og leverer en sånn match, det er fantastisk for Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo.

En rekke kontroversielle situasjoner oppsto og Kjetil Haug ble beskyldt for å filme skadet da Mjøndalen fikk annullert en scoring.

– Jeg filmet definitivt ikke, jeg måtte bare se om spillet gikk videre, sa han til TV2.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var også oppgitt etter kampen fordi han satte spørsmålstegn ved en rekke dommeravgjørelser.

– Det er kanskje den mest frustrerende kampen jeg har opplevd både som spiller og trener, sier han til Eurosport.

Han sikter særlig til alle frisparkene Mjøndalens spisser fikk mot seg inne i Vålerengas straffefelt.

Mer fra Dagsavisen