VIFs damer ute av cupen: Enkle feil ødela

(LSK Kvinner - Vålerenga 4-1). Det blir ingen cupfinale på Vålerengas nye damelag. Men gutta har fortsatt sjansen.

Bilde 1 av 4

LSK-HALLEN (Dagsavisen): Klanen kom i buss og Kanarifansen møtte dem med banneret "Deng dritten". Inne i den kompakte hallen så det hele avgjort ut etter første omgang da Guro Reiten hadde scoret to ganger og la opp til det tredje. Å hente opp 0-3 mot årets LSK-utgave var en vel frisk oppgave. Men VIF gjorde et ærlig forsøk!

Om halvannen uke møtes den maskuline versjonen av dette oppgjøret på Åråsen, og supporterne brukte tydeligvis kvelden for å fyre litt. Men der Lillestrøms menn ikke vinner noen kamper lenger, vinner jentene alt som er. 15 seire av 15 mulige i serien og nå klare for semifinale. LSKs kvinner styrer mot dobbelt-triumf.

Kveldens vakreste

For Vålerenga ble beholdningen at de scoret sesongens første mål mot LSK, og det var om ikke annet kveldens vakreste øyeblikk. Den gamle LSK-spiss Isabell Herlovsen ladet fra 25 meter og ballen føk inn opp i vinkelen. Etter 0-5 og 0-2 i seriekampene var dette noe å ta med seg.

Men der LSK var effektive på sjansene de fikk før pause, klarte ikke VIF å sette sine. Det var også grove personlige feil som lå bak to av scoringene til hjemmelaget.

– Med slike feil er det vanskelig å slå et så sterkt lag som LSK, sa VIF-kaptein Sherida Spitze til NRK i pausen.

Om to uker er hun kaptein for Nederland når de skal opp mot Norge i VM-kvalifisering på Intility arena.

Vålerenge hevet seg

Etter at VIF reduserte tidlig etter pause, ble kampbildet endret. Vålerenga jaget for ny redusering og ballen danset på målstreken etter farlige cornere fra VIF. Men keeper Cecilie Hausåker Fiskerstrand holdt hodet klart og leverte like viktige redninger som de målene Guro Reiten scoret foran.

Herlovsen kom i nye skudd-posisjoner, Marie Dølvik Markussen hadde et godt skudd like utenfor og nyankomne Jenna May Dear hadde en avslutning utenfor keepers venstre vinkel. Det var overraskende hvor lavt LSK ble liggende. Dette VIF-laget ville mye etter pause.

LSKs fjerde mål kom på kontring på overtid.

Fikk mange meldinger

Men viljen var ikke nok. VIF kan nå bruke høsten til å sette en stall som kan prestere bedre i 2019, blant annet med en fullverdig stall fra start av.

– Vi skal være stolte av 2. omgangen. Jeg mener totalt sett denne kampen var årsbeste av oss, sier Isabell Herlovsen til Dagsavisen.

Hun var glad for scoringen hun fikk levert.

– Etter å ha fått så mye dritt fra tribunen var det deilig å se den gå inn, la hun til.

PS I. I onsdagens andre semifinale vant Røa over Arna-Bjørnar etter 8-7 på straffespark. Etter ordinærtid og ekstraomganger sto det 1-1.

PS II. Vålerenga kan fortsatt nå cupfinalen. Gutta skal opp mot Rosenborg på Lerkendal i slutten av september.

Kvartfinale NM onsdag

LSK Kvinner - Vålerenga 4-1 (3-0)

LSK-hallen: 613 tilskuere.

Mål: 1-0 Guro Reiten (6), 2-0 Guro Reiten (38), 3-0 Sophie Roman Haug (42), 3-1 Isabell Herlovsen (47), 4-1 Synne Skinnes Hansen (90).

Dommer: Marte Sørø, Molde.