VIF-spiss Herlovsen: - Kunne ikke gi sønnen tap i debuten

Vålerenga-spiss Isabell Herlovsen scoret vinnermålet da Norge løste VM-billett. På tribunen var sønnen Henrik for aller første gang.

Av Sjur Natvig

VALLE: – Jeg sa til jentene før avspark at jeg kan ikke fortelle ham når han blir større at vi tapte den første kampen han var på. Derfor var det ekstra viktig å vinne, sa 30-åringen til NTB etter 2-1-seieren over Nederland.

Hun fullførte Norges drømmestart med 2-0-målet i det 6. minutt, da hun kriget seg til en sjanse mot den nederlandske stopperen Dominique Bloodworth og feide ballen i mål med et perfekt venstrebeinsskudd som gikk stolpe-inn, hennes 55. landslagsmål.

– Det var sinnssykt god laginnsats i dag, og det var som et lag vi greide å stå imot da Nederland presset. Det spiller ingen rolle hvem som scorer målene, men i dag var jeg den heldige, sa Herlovsen, som misset flere store sjanser mot Slovakia fredag.

– Jeg skulle selvfølgelig hatt noen mål der, og det tærer litt på selvtilliten når man sløser, men de to siste treningene har jeg hatt litt avslutningstrening som ga meg godfølelsen tilbake. Jeg er en aggressiv spiller som løper på det meste, og da jeg så hun var alene så ville jeg krige om den. Så gjorde hun en feil, og jeg klinket den inn.

Sjokkert

Det var nok ikke mange som hadde trodd at Norge skulle lede med to mål før det var spilt seks minutter.

– Jeg tror Nederland ble litt sjokkert over starten vår. Jeg ble det egentlig selv også, sa hun.

Europamesteren kom sterkt tilbake og presset Norge i annen omgang.

– At vi klart å stå imot viser hvor bra denne gjengen er. Publikum var dessuten helt fantastiske. Jeg tror de hjalp til at det vippet vår vei. Jeg vet ikke hvor mange det var, men det var veldig kult med måten de støttet oss og heiet på oss, sa hun til NTB.

Blir farlig

Herlovsen har fylt 30 år, og neste sommer er det 14 år siden første gang hun deltok i et sluttspill for Norge. Hun har ingen planer om å gi seg ennå, og ville ikke tenkt slik dersom VM-billetten glapp heller.

– Det ville vært lenge om det hadde vært tre år til neste sluttspill, men så lenge jeg synes fotball er gøy og kroppen er der så ønsker jeg å bidra, sa hun.

Hun har stor tro på Martin Sjögrens norske landslag.

– Vi har utvikling på hver eneste samling. Hvis det fortsetter så blir vi farlige, sier hun.

Matchvinner også i mål

Ingrid Hjelmseth lot seg ikke lure da Sherida Spitse på overtid  sendte en frisparkfrekkis mot nærmeste hjørne.

– Sherida spiller jeg heldigvis mot i serien, så jeg vet hva hun kan komme med. Jeg konsentrerte meg bare om ballen. Jeg hadde ett mål, og det var å hindre at den skulle havne bak meg, sa keeperveteranen til NTB om Vålerenga-spilleren med den giftige frisparkfoten.

Spitse stilte opp som for å slå et innlegg, men prøvde å «snike» ballen inn ved nærmeste stolpe. Hjelmseth reddet, og sekunder senere var Norge VM-klar med 2-1-seier.

Spitse var kaptein da Nederland i fjor vant EM på hjemmebane. Nå må mesterne ut i toeromspill mot blant andre EM-sølvvinner Danmark.

Hjelmseth vartet opp med flere kjemperedninger da Nederland trykket på, og særlig var beinparaden som nektet Vivianne Miedema 2-2 i første omgang hvass.

– Det er lov å ha en god keeper, gliste 38-åringen.

Hun fikk god hjelp fra forsvaret da Nederland presset Norge tilbake i sin jakt på utligning.

– Det blir lenge å holde ut når vi scorer så tidlig, men de to målene ga oss fantastisk selvtillit og «boost», og dermed knakk vi ikke sammen på noen som helst måte da Nederland scoret sitt mål, sa hun.

– Det var forståelig at Nederland tok over, for de måtte score. Vi klarte oss helt fint med 2-1, og jeg synes vi ofret oss og jobbet heroisk. Vi rodde det i land som et lag. (NTB)