Sport

Vålerenga og Tollås Nation i god dialog. Ny VIF-trener fra Odd

Jonatan Tollås Nation er i god dialog med VIF og klubben henter ny trener fra Skien.

Ingen av partene vil bekrefte avtalen offisielt ennå, men sportssjef Jørgen Ingebrigtsen strekker seg til å si at det er «en god dialog» om fornyelse av Jonatan Tollås Nations kontrakt i Vålerenga.

– Ja, vi er i en god dialog, men ingenting er spikret ennå, sier Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Tollås Nation ble takket av «med forbehold» da Vålerenga sikret bronsemedaljen med 4–0 over Start i den siste seriekampen 22. desember.

Avtalen med Tollås Nation gikk ut ved nyttår og fra årsskiftet meldte VIF-kapteinen seg arbeidsledig hos NAV.

Unggutter inn

Hans forhold til NAV kan snart avsluttes. VIF-spillerne møter til koronatesting og ny sesongoppkjøring kommende mandag.

Også Magnus Lekven, Herolind Shala og Benjamin Stokke avsluttet sine avtaler ved nyttår og ingen av disse blir forlenget.

På Vålerengas hjemmeside som nå er oppdatert med årets tropp, kan man se at Tollås Nation står igjen mens de tre andre er strøket. Per i dag er 20 mann i A-stallen, som vil bli utvidet etterhvert.

– Vi skal ha et møte onsdag der vi antakelig tar opp Magnus Bech Riisnæs (04-årgang) og Mathias Emilsen (03-årgang) i A-stallen. To ungdommer som skal inn i troppen for å lære, sier trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Begge er sentrale midtbanespillere, noe VIF tilsynelatende har ganske mange av. Men spilletid blir det nok mest av på annetlaget.

Ungt trenertalent

Ny mann inn i VIF-systemet blir også treneren Øystein Sanden, som overtar rekruttlaget i 2. divisjon. Han er bare 29 år gammel og kommer fra trenerjobben med Odds G16-lag.

– Han har vært på mange Odd-treninger for å lære og ble hovedtrener veldig tidlig i Skarphedin etter at han måtte legge opp som fotballspiller. En genuin 4-3-3-mann som jeg ville ha inn for at den spillestilen også blir gjennomført på annetlaget i 2. divisjon, sier Fagermo.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Apple PodcastsApple Podcasts

Mer fra Dagsavisen