Sport

Utilgivelige baklengsmål ødela for Vålerenga i første tap på nye Jordal

Vålerenga-keeper Steffen Søberg måtte plukke fire pucker ut av nettet før lagkameratene bestemte seg for å delta i toppduellen mot Frisk Asker. Både burvokteren og trener Roy Johansen mener det ødela kampen.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Etter en jevnspilt åpning på toppkampen mot Frisk Asker, scoret gjestene to ganger på 46 sekunder midtveis i første perioden. Begge etter slurvete spill i egen sone av Vålerenga, og allerede da var kampen nesten kjørt.

– Det er ikke så lett å hente seg inn igjen når du får to unødvendige mål mot deg før du egentlig kommer deg inn i kampen. Vi slipper inn mange unødvendige mål i dag, der jeg blir dekket av egne spillere på to av dem, og vi gir vekk mål på personlige feil. Da er det en kjip følelse å stå bak der mens målene suser inn, forteller VIF-keeper Steffen Søberg.

Les også: Vålerenga ble feid av egen is i toppduellen mot Frisk Asker (+)

– Utilgivelige baklengsmål

Vålerengas sisteskanse fikk ikke mye hjelp av lagkameratene bakover på banen i dag, og spesielt ikke i undertallsspillet. Frisk Asker sendte pucken fra mann til mann, og skapte gode skuddmuligheter i hvert eneste overtall, og scoret også to ganger i power play.

– Jeg synes vi er litt klønete i dag, og det gjør at jeg blir stående litt usikker bak der. Jeg kunne sikkert gjort det bedre på et par av målene selv, men det er en helhet som gjør at målene går inn slik de gjorde i dag. I kamper som dette gjelder det å få en god start, og i dag roter vi vekk kampen i begynnelsen, sier Søberg.

Det er også trener Roy Johansen enig i.

– I starten var det en helt jevn kamp, men plutselig leder de 2-0 etter at vi gir vekk to helt utilgivelige mål. Ser du på skuddstatistikken var den helt jevn, også når Frisk ledet 4-0. De scoret fire mål på 15 skudd i starten, og var veldig effektive. Vi får aldri satt det presset vi ønsket etter den dårlige starten, og når vi heller ikke får uttelling på skuddene våre ender det på denne måten, sier Johansen til Dagsavisen.

Banneordene ljomet over et folketomt Jordal

VIF-treneren mener at spillerne hans gjorde sakene for bekvemt for Frisk-keeper Nicklas Dahlberg gjennom hele kampen i dag, og at de egentlig aldri var helt inne i kampen.

– Vi skal gjøre det litt for vanskelig for oss selv i de fleste fasene av spillet i dag. Både i pausene og før kampen snakket vi om å gjøre det enkelt, men det fikk vi ikke til i dag. Det er en jevnere kamp enn det resultatet viser, men Frisk spiller smart, legger puckene ut av farlig sone og venter på de rette mulighetene. De var mer effektive enn oss, og hadde en god keeper. Det er lov det, sier Johansen.

I motsatt bur var det lett å høre frustrasjonen til Steffen Søberg, da banneordene ljomet over et folketomt Jordal Amfi mens skudd etter skudd fant veien til nettmaskene bak Søberg.

– Det er ikke sånn at vi ikke vil, men vi kommer bare ikke i gang i dag. Uten folk på tribunen må du skape den energien du trenger for å vinne selv, og uten lyd eller lys eller noe som helst før kampstart klarte vi aldri å finne den energien. Får du en start som vi gjør i dag, gjelder det å skjerpe seg og gjøre noe med det, men i dag starter vi egentlig ikke å spille før vi ligger under 0-4 og da er det altfor sent, sier VIF-keeperen.

Mener at publikum ikke kan skape energien for dem

Vålerenga-trener Roy Johansen mener spillerne bør klare det uten drahjelp av publikum, og vet ikke om et fullsatt Jordal hadde hjulpet spillerne hans å unngå det aller første tapet på deres nye hjemmebane.

– Det er klart det er ergelig å tape her for første gang, men sånn er det bare. Vi vet at det blir jevnt i år, og jeg mener at det er seks lag som kan være med helt der oppe oppe i toppen. Alle kan slå alle, og i dag ble vi hardt straffet for de feilene vi gjør av et lag som var bedre enn oss i dag, sier VIF-treneren.

Allerede lørdag er det nye sjanser til å rette opp i feilene mot Frisk, og det er noe Søberg gleder seg til.

– Selv om vi har vært varierende i prestasjonene så langt i år, har vi klart å vippe de fleste kampene i vår favør. Det klarte vi ikke i dag, og nå er det bare å nullstille etter dette tapet her og levere mye bedre prestasjoner på lørdag, sier han.

Kampfakta:

Fjordkraftligaen, 10. runde
Vålerenga – Frisk Asker 2-5 (0-2, 1-2, 1-1)
Jordal Amfi
Mål: 1.periode: 0-1 (7.03) Endre Medby (Macintyre), 0-2 (07.49) Viktor Granholm (Frøshaug, Jacobsen). 2.periode: 0-3 (22.56) Viktor Granholm (Frøshaug, Dokken), 0-4 (25.12) Viktor Granholm (Kuronen, Macintyre), 1-4 (37.02) 1-4 Colin Spaberg Olsen (Taimi). 3.periode: 1-5 (43.38) Jimi Kuronen (Frøshaug, Macintyre). 2-5 (56.51) Colin Spaberg Olsen (Sundberg, Taimi).
Skudd: 26-33 (9-9, 12-6, 5-18)
Utvisninger: Vålerenga 6x 2min, 1x 10min. Frisk Asker 4x 2min.
Dommere: Tor Olav Grotnæs & Per Gustav Solem
Vålerengas rekker:
Keeper: Steffen Søberg (Tobias Breivold)
1. rekke: Axel Eidstedt, Oskar Ekelund, Calle Spaberg Olsen, Tobias Lindström, Wade Murphy
2. rekke: Daniel Sørvik, Tommi Taimi, Jonas Oppøyen, Martin Røymark, Thomas Olsen.
3. rekke: Villiam Strøm, Albind Lindgren, Magnus Brekke Henriksen, Filip Gunnarsson, Andreas Stene
4. rekke: Emil Holm Larsen, Filip Lalande, Colin Spaberg Olsen, Axel Sundberg.

Mer fra Dagsavisen