Vålerenga ble feid av egen is i toppduellen mot Frisk Asker

(Vålerenga – Frisk Asker 2-5) Med to kjappe baklengs på 46 sekunder i den første perioden ble det tidlig tøft å få med seg noe fra toppduellen for VIF. Hattrick fra Frisks Viktor Granholm sørget for lagets første tap på nye Jordal.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Toppkampen i Fjordkraft-ligaen mellom Vålerenga og Frisk Asker startet nøyaktig så jevnt som en kunne forvente av to lag som begge har tatt 24 poeng på sesongens første ni kamper så langt. Etter sju spilte minutter hadde det bare blitt avfyrt tre skudd, men antallet knallharde taklinger som hadde blitt satt inn var langt flere i et forsøk på å få overtaket i kampen.

Martin Røymark fikk kampens første sjanse, da han etter drøye seks minutters spill dro seg fint inn fra blålinjen, fintet pasning og dro avgårde et skudd, men Frisks trofaste sisteskanse Nicklas Dahlberg parerte med skulderen.

Minuttet senere satt imidlertid kampens første mål, og det var Frisk Asker som tok ledelsen i Jordal Amfi. Vålerengas Albin Lindgren plukker opp pucken bak eget mål og sender en umotivert pasning inn mot slottet, men pasningen går via kølla til Frisks Bobby Macintyre og blir liggende igjen hos Endre Medby. Han spiller vegg med Macintyre, og gjør ingen feil da han helt alene med Steffen Søberg sender Frisk i ledelsen.

To kjappe baklengs for VIF

Som om ikke det var nok skulle gjestene gjøre vondt til verre for Vålerenga bare 45 sekunder senere. Igjen slurver Vålerenga i egen sone, slik at gjestene får etablert et trykk i Vålerengas sone. Viktor Granholm får til slutt sendt avgårde et skudd fra en meter eller to innenfor blålinjen, og med masse trafikk foran Steffen Søberg i VIF-buret suser den rett i nettmaskene til en tidlig tomålsledelse for gjestende Frisk Asker.

Etter den kalddusjen med to baklengs på under ett minutt, misbrukte så Vålerenga muligheten til å redusere da vertene fikk kampens første mulighet i overtall. Vålerenga var riktig nok i Frisks sone i samtlige to minutter, men uten å få til noen spesielt farlige avslutninger på Nicklas Dahlberg.

Begge lagene hadde ni skudd på mål i den første perioden, men i motsetning til Frisk Asker kom ikke Vålerenga til noen riktige store sjanser på sine ni skudd de første 20 minuttene. Faktisk var gjestene fra Asker nærmere å øke ledelsen til 3-0, etter skudd fra Mikael Dokken og Thomas Valkvæ Olsen, men Steffen Søberg parerte fint. Slurvete og direkte svak åpningsperiode av Vålerenga i toppkampen av Fjordkraft-ligaens tiende runde.

Granholm gjør at ting går fra vondt til verre

Midtperioden startet med at Frisks Sondre Vaaler ble hjulpet av isen etter en tøff takling, og at Vålerenga fikk en stor dobbeltmulighet til å redusere like etterpå. Først var det Daniel Sørvik som slengte avgårde et slagskudd fra blålinjen, og med masse trafikk foran seg ble Dahlberg mer truffet enn at han reddet skuddet. På returen var Martin Røymark først, men denne gang var Dahlberg på pletten for å hindre en tidlig redusering for vertene.

I stedet for å få en drømmestart på midtperioden, kom det nok en baklengs for Roy Johansens menn minuttet senere. Igjen er det langt fra bra forsvarsspill av Vålerenga bak egen målgård, der «Iskrigerne» nok en gang taper krigen og Frisk Asker får spilt pucken inn foran mål. Der er Viktor Granholm nokså alene, og kampens første målscorer får lurt pucken inn under Steffen Søberg nok en gang til 3-0.

Tobias Lindstrøm havner i tottene på en Frisk Asker-spiller like etterpå, da etter at Wady Murphy fikk to minutter for interference i en kollisjon med Frisk-keeper Niklas Dahlberg. Det overtallet benytter Frisk Asker til å øke ledelsen til 4-0, og igjen er det Viktor Granholm som smeller pucken i mål. Frisk setter opp et godt overtallsspill, der Jimi Kuronen og Bobby Macintyre er nest sist på pucken før den går til Granholm som smeller den opp i krysset fra avstand.

VIF våknet midtveis i midtperioden – fikk med seg redusering

Mikael Dokkens utvisning for holding gjør at Vålerenga, for første gang i kampen egentlig, får satt litt ordentlig press på gjestene fra Asker. Men til tross for en to-tre halvfarlige skudd, klarte ikke Vålerenga-spillerne å overliste Dahlberg denne gangen heller.

Oskar Ekelund fikk så to gode skuddmuligheter i det påfølgende overtallet, men verken han eller Thomas Olsen fikk hull på Dahlberg som frustrerte VIF-spillerne. Det tok riktignok halve kampen, og på stillingen 0-4, men rundt midtveis i midtperioden fant Vålerenga ut at de også ville være med i denne kampen. Endelig fikk vi se litt intensitet, kriging og at spillerne kastet seg inn i dueller og fikk smelt noen skudd mot Dahlberg i Frisk-buret.

Med tre minutter igjen på klokka i midtperioden fikk Vålerenga lønn for strevet, da vertenes første mål for kampen endelig satt. Denne gang var det Frisk Asker sin tur til å slurve med en pasning i defensiv sone, noe nykommer Tommi Taimi oppfattet. Finnen fikk blokkert pasningen, før pucken la seg fint for Colin Spaberg Olsen. Han snudde seg rundt på en femøring og banket pucken opp i nettmaskene, og tente med det et lite håp på slutten av midtperioden.

Frisk Asker spilte VIF tidvis av egen is

Før det var spilt ett minutt av tredje periode fikk Victor Björkung en alle tiders mulighet til å stoppe det lille momentumet Vålerenga hadde tatt med seg inn i garderoben etter den sene scoringen i midtperioden. Han dempet en pasning og skjøt på tennis, men skuddet gikk via tverrligger og opp i nettet bak Steffen Søbergs mål. Ting ble ikke enklere av Magnus Brekke Henriksens tominutter for høy kølle, og Frisk satte virkelig inn støtet fra start i 3. periode.

Nok en gang fikk Frisk uttelling i power play, etter godt overtallsspill. Denne gang var det Jimi Kuronen som fikk æren av å sette pucken forbi VIFs Steffen Søberg, etter pasning fra Mats Frøshaug og Bobby Macintyre som noterte seg for sitt tredje målpoeng for kampen. Målet kom drøye tre og et halvt minutt ut i perioden, og var en skikkelig kalddusj for Vålerenga som hadde avsluttet midtperioden best.

Vålerenga var aldri i nærheten av å komme seg tilbake i kampen, og på slutten av kampen mistet VIF-spillerne også litt av disiplinen. Det førte til en 2+10 for boarding blant annet på Andreas Stene, og like etter pådro også Colin Spaberg Olsen tominutter for tripping. Selv om Frisk Asker ikke utnyttet seg av den muligheten, og Colin Spaberg Olsen scoret sitt andre mål for dagen var det aldri særlig tvil om hvem som skulle gå seirende ut av toppduellen på Jordal Amfi denne torsdagen.

Fjordkraftligaen, 10. runde

Vålerenga – Frisk Asker 2-5 (0-2, 1-2, 1-1)

Jordal Amfi

Mål: 1.periode: 0-1 (7.03) Endre Medby (Macintyre), 0-2 (07.49) Viktor Granholm (Frøshaug, Jacobsen). 2.periode: 0-3 (22.56) Viktor Granholm (Frøshaug, Dokken), 0-4 (25.12) Viktor Granholm (Kuronen, Macintyre), 1-4 (37.02) 1-4 Colin Spaberg Olsen (Taimi). 3.periode: 1-5 (43.38) Jimi Kuronen (Frøshaug, Macintyre). 2-5 (56.51) Colin Spaberg Olsen (Sundberg, Taimi).

Skudd: 26-33 (9-9, 12-6, 5-18)

Utvisninger: Vålerenga 6x 2min, 1x 10min. Frisk Asker 4x 2min.

Dommere: Tor Olav Grotnæs & Per Gustav Solem