Fotball

Trener med Roma

Det er kanskje like godt å merke seg navnet først som sist; Kristoffer Ajer (16) er et nytt fotballtalent på kraftig vei oppover.

Akkurat nå befinner den unge Start-spilleren seg i Roma der han denne uka er blitt beæret med å trene sammen med både rekruttlaget og A-laget til AC Roma.

Sist søndag satt han på tribunen under oppgjøret mellom Roma og Inter, som endte 4-2. I dag får midtbanespilleren etter planen bryne seg mot spillere som Francesco Totti og Daniele De Rossi.

- Jeg gleder meg veldig til å observere både jevnaldrende og de beste spillerne i verden, og se hvor langt unna jeg er nivåmessig. Det kommer til å bli en voldsom inspirasjonskilde, sier Ajer til avisen Fædrelandsvennen.

Ajer startet i høst sju kamper for Start og ble byttet inn i seks kamper. Han scoret også ett mål i sin debutsesong i eliteserien.

 

Satte klubbrekord

Den lovende, sentrale midtbanespilleren, som kom til Start fra Lillestrøm tidligere i sommer, hadde ikke vært i sørlandsklubben lenge før han skrev seg inn i klubbens historiebøker:

Lørdag 19. juli, i 2-1-triumfen mot Bodø/Glimt, ble unge Kristoffer Ajer tidenes yngste Start-spiller. Den rekorden hadde klubbens tidligere spiller, Claus Eftevaag «hatt hevd» på i 25 år. Men det var altså før Kristoffer Ajers inntreden.

Ifølge ham selv har han hatt fotballdilla siden 10-årsalderen:

- Jeg skjønte tidlig at det måtte mye til for å bli god. Det fortalte foreldrene mine meg. Jeg har trent knallhardt i mange år, sa han til Fædrelandsvennen etter at han hadde tatt over rekorden som tidenes yngste Start-spiller.

 

Ble med på lasset

Start fikk Kristoffer Ajer rett i fanget da unggutten ble med sine foreldre på flyttelasset fra Romerike til Kristiansand. Ikke siden Erik Mykland gjorde comeback i 2008 har et bytte fått like høy jubel på Starts hjemmearena da Ajer dukket opp.

- Jeg fikk med meg det. De viste at de satte pris på at det kom innpå en unggutt, sa han den gangen.

Mer fra Dagsavisen