Sport

Tordentale på VIF-treningen

Tirsdag ble Vålerenga-treningen avsluttet med en tordentale fra vikartrener Haakon Lunov. Torsdag kan spenningen bli utløst om hvem som blir ny hovedtrener.

VALLE (Dagsavisen): Hvem blir ny VIF-trener? De to VIF-spillerne Peter Michael og Mohammed Abu sitter i innbytterbua på Valle og har like mange spørsmål som alle andre.

På ryktetoppen

Planen er at både dem og oss andre skal få svar torsdag. Da har i hvert fall den fungerende kommunikasjonsavdelingen fått beskjed om å rigge til en pressekonferanse.

Ryktelista toppes fortsatt av Dag-Eilev Fagermo selv om han tirsdag avviste overfor Nettavisen at han hadde vært i kontakt med Vålerenga overhodet. Det stemmer ikke med andre opplysninger vi har.

Beslutningstakerne Erik Espeseth, Jørgen Ingebrigtsen og Thomas Baardseng (og selvsagt investor Tor Olav Trøim) har det til felles at de ikke har vært på noen av VIF-treningene den siste uka.

Utblåsning

Hadde de vært der tirsdag ville de hørt og sett vikartrener Haakon Lunov avslutte med en svært kraftig reprimande overfor de spillerne han mente ikke la ned nok innsats.

– Ja, jeg må si fra når jeg mener det er behov for det. Ute på feltet her skal man ikke bli rundspilt av medspillere, sier Lunov til Dagsavisen.

Han samlet spillerne midt på banen da treningsøkta var over i regnværet og fortalte i klare ordelag hva han mente om innsatsen. Det var selve spilleøkta han var kritisk til da det ene laget kjørte over det andre.

Midtstopper Johan Lædre Bjørdal roser Lunov for utblåsningen.

– Ja, det var på sin plass. Men jeg er imponert over både trenerteamet her og spillerne at de tross alt holder fokus på det sportslige. Det er en veldig spesiell situasjon når man er uten hovedtrener og ingen informasjon har kommet til oss spillere, sier Lædre Bjørdal til Dagsavisen, og legger til:

– Det er bra det er en lang sesongoppkjøring i Norge.

Naturlig høytrykk

Veteranen med fortid i både Bodø/Glimt, Viking og Rosenborg mener det er helt naturlig med høytrykk rundt en treneransettelse i VIF.
– Her er det helt åpent, men en slik stilling skal være interessant for mange, sier Lædre Bjørdal.

Han roser trenerne Haakon Lunov og Johannes Moesgaard for jobben de har gjort. «Mandatet» deres som vikartrenere går formelt ut denne uka.

– Det er klart situasjonen preger oss på et vis, sier han.

VIF skal ha vært i kontakt med trioen Kjetil Knutsen (Glimt), Lars Bohinen (Aalesund) og Tor Ole Skullerud (Eurosport), som alle skal ha sagt nei. Agent Jim Solbakken har blant andre Skullerud og Fagermo på kundelista. VIFs mål har hele tida vært å ha svaret klart innen fredag.

Flyttet til Valle

Vålerenga spiller treningskamp mot Ull/Kisa torsdag klokka 13.00 og den kampen er flyttet til kunstgressbanen utendørs på Valle. Kanskje den nye VIF-treneren får med seg den kampen?

PS. Felipe Carvalho var heller ikke på tirsdagens trening. Han skal sist ha blitt observert på fisketur i Uruguay!

Mer fra Dagsavisen