OL i Tokyo

Gullkampen i OL sendes ikke på TV

Lørdagens OL-finale i sandvolleyball med Anders Mol og Christian Sørum sendes bare på strømmetjenesten discovery+ i Norge.

Kampen starter 04.30 norsk tid. Det er 11.30 i Tokyo.

– Det er ingen planlagte endringer i vårt sendeskjema for de neste dagene. Det betyr at både håndball og friidrett går på TVNorge og også vil være tilgjengelig på discovery+, mens sandvolleyball fortsetter kun på discovery+,, skriver Martin Hinsch i Discovery i en epost til NTB.

– Discovery+ er gratis for alle nye brukere under OL, og vi kommer også til å legge ut opptak av de viktigste norske høydepunktene uten å avsløre resultatet for dem som ikke har anledning til å være våkne om natten, skriver han.

Medietilsynet mener Discovery ikke bryter loven ved å sende deler av OL-programmet direkte på strømmetjenesten discovery+, som alle som ønsker kan følge gratis ved å registrere seg.

Kravene er at minst 90 prosent av alle nordmenn skal kunne motta direktesendingene samt at tilgangen ikke koster mer enn for eksempel en ordinær grunnpakke.

– Så lenge disse kravene er oppfylt er det opp til kringkasteren selv å velge om begivenheten skal formidles via kringkasterens strømmetjeneste eller sendes på en tradisjonell TV-kanal, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet i en pressemelding

OL er inne i sine tre siste dager og Norge har vinnermuligheter i håndball, sandvolleyball og friidrett.

Mer fra Dagsavisen