OL i Tokyo

Seiling: Næss/Rønningen så medaljehåpet svinne

Helene Næss/Marie Rønningen i 49er FX ble nummer tre i den første av lørdagens OL-seilaser, men endte tredje sist i den neste og så medaljehåpet svinne.

De måtte prestere i den siste innledende seilasen bare for å ta seg videre til medaljeseilasen og greide det med 7.-plass. De er på 9.-plass, og ti båter får være med i den avsluttende seilasen mandag.

Næss/Rønningen var tredje best i den første av tre oppsatte seilaser lørdag. Sammenlagt var de da oppe på 7.-plass og med medaljeplass innen rekkevidde. 19.-plassen på den neste seilasen, deres dårligste så langt i OL, spolerte det håpet.

Etter 7.-plass i 12. seilas har de plassiffer 96. Ledertrioen har 70, 71 og 73 og er utenfor rekkevidde.

Anders Pedersen seilte inn til femteplass i den sjuende seilasen i Europajolle og 11.-plass i den åttende. Sammenlagt er han på 10.-plass etter åtte av ti innledende seilaser. Han står dermed foran en skarp kamp om å ta seg videre til medaljeseilasen.

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen i flerskrogsklassen Nacra 17 sliter videre. De ble nummer 17, 15 og 17 i lørdagens tre seilaser. De er nest sist av de 20 båtene etter ni av 12 innledende seilaser.

Lørdagens seilaser ble noe forsinket på grunn av vanskelige forhold, men første OL-vinner i seiling ble kåret til oppsatt tid. Lu Yunxiu fra Kina vant kvinnenes brettklasse (RS:X).

Kiran Badloe vant klassen for menn en times tid senere. Norske Endre Funnemark endte på 14.-plass og tok seg ikke til medaljeseilasen.

Mer fra Dagsavisen