OL i Tokyo

Weir berget gruppeseieren for Riises lag – møter Australia i kvartfinalen

Et langskudd fra Caroline Weir fikset 1-1 for Storbritannia mot Canada i OL-fotballen. Dermed vant britene gruppe E.

De britiske fotballkvinnene, som ledes av Hege Riise, lå under en god stund, men nærmet seg stadig en utligning fram til Weir scoret i det 85. minutt.

Den skotske Manchester City-proffen fyrte av fra distanse, og skuddet gikk via en canadisk forsvarer og forandret retning. Canada-keeper Stephanie Labbé sto fullstendig feilplassert og nådde ikke bort til ballen.

Storbritannia hadde ballen mye, men slurvet også flere ganger. Det førte til at Canada tok ledelsen på en kontring ni minutter etter pause. Klønete forsvarsspill av britene gjorde at Adriana Leon fikk ballen på bakerste stolpe og kunne bredside inn 1-0.

Etter baklengsmålet tok Riises elever seg sammen og skapte en rekke store sjanser. Weir traff blant annet tverrligger og stolpe på stillingen 0-1.

1-1 gjør at Storbritannia vinner OL-gruppe E foran Canada. Dermed skal Riise og co. opp mot Australia i kvartfinalen, mens Canada møter Brasil.

I den andre kampen i gruppe E sikret Japan avansement til kvartfinalen med 1-0-seier over Chile. Japanerne får en knalltøff semifinale mot Sverige.