OL i Tokyo

Sverige sikret gruppeseier med B-lag – USA videre til kvartfinale

Med et reservepreget lag tok Sverige gruppeseieren med 2-0 over New Zealand. USA er også videre til kvartfinale i kvinnenes fotball-OL, med 0-0 mot Australia.

Sverige var allerede klare for kvartfinale og gjorde hele åtte endringer på laget fra forrige kamp mot Australia. Likevel hadde de få problemer med å slå tabelljumbo New Zealand, etter scoringer av Anna Anvegård og Madelen Janogy. Med tre strake seire i gruppe G er Sverige gruppevinner.

Med seg på 2.-plass får de USA, som spilte 0-0 mot Australia og ender foran tirsdagens motstander på tabellen.

Alex Morgan trodde hun hadde gitt USA ledelsen før pause, men målet ble annullert for offside. Det ble heller ingen gyldige mål i 2. omgang, og dermed ender USA på 2.-plass med bedre målforskjell enn Australia.

Australia har fortsatt gode sjanser til å avansere, selv med 3.-plass i gruppen. De to beste 3.-plasserte lagene i de tre OL-gruppene går videre til kvartfinale.

Den svakeste treeren ryker ut, men det blir mest sannsynlig ett av lagene fra gruppe F der både Kina og Zambia står med ett poeng og dårlig målforskjell foran siste kamp. Gruppe E og F avsluttes senere tirsdag.