Ski

Tøft laguttak til OL

LANGRENN: Hvilke norske jenter skal slåss om OL-medaljer? Kampen blir knallhard.

Drøyt fire måneder før OL i Sotsji åpner, viste denne ukas test på Kvitfjell at kampen om plassene blir knallhard. Det er bare to selvskrevne som får gå nesten det de vil hvis de holder seg friske: Marit Bjørgen og Therese Johaug. Unntaket er sprinten der Johaug neppe er kandidat.

- Nivået er høyt. Heidi (Weng) tok steg i fjor, og hun vil sikkert ta nye steg i vinter. Kristin (Størmer Steira) har også sett bra ut og fått gjort mye bra på trening, sier Marit Bjørgen til NTB. Og legger til at trenerne får en tøff jobb med å ta ut laget. Første OL-distanse for jentene er 15 km med skibytte lørdag 8. februar.

Jentene gjennomførte årets tøffeste test på Kvitfjell tirsdag der Therese Johaug vant på ny løyperekord. Nærmest fulgte Kristin Størmer Steira, Heidi Weng, Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom seg foran Marit Bjørgen. Så fulgte Marthe Kristoffersen og Vibeke Skofterud. Felles for alle er at de ligger foran skjema sammenlignet med i fjor. Alle vil gå stafetten og de inviduelle rennene i Sotsji. I dag avsluttes samlingen på Kvitfjell før jentene samles igjen i Oslo om en uke. Neste snøsamling blir i Italia fra 20. oktober.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen