Sport

To viktige lokaloppgjør for Lyn venter

Lyn har tapt de tre siste kampene og ligger nest sist i Toppserien. Likevel har de spilt jevnt mot flere av de beste lagene i serien. – Godt å se, sier trener Ole Johan Aas.

Av: Even Lübeck

Til tross for at Lyn har tre strake tap, og bare tatt fire poeng på de første sju kampene, synes Lyn-trener Ole Johan Aas at prestasjonene mot både Sandviken og LSK viser at laget kan ta poeng mot topplagene.

– Den tradisjonen startet vi for så vidt i fjor med å ta mer poeng mot Klepp og VIF enn vi gjorde mot Stabæk og Fart, så for vår del har det handlet vel så mye om å heve spillet mot lag det er mer forventet at vi kan ta poeng mot. Kort fortalt er jo kampen mot LSK akkurat der vi ønsker å ha den etter 74 minutter, sier Aas engasjert til Dagsavisen, før han fortsetter:

– Vi leder 2-0, og de virker mer eller mindre motløse. Så har de noen av Toppserienes beste spillere, og et øyeblikks genialitet av Emilie Haavi gjør at de scorer et flott mål litt ut av det blå. Deretter får de jo et 2-2-mål som er som den er rett etterpå, og det er klart at det blir vanskeligere å slå både LSK og andre om vi gir bort mål. På 2-3 blir vi litt for naive, og vipps så hadde noe som så veldig flott ut blitt veldig vondt, sier Lyn-treneren.

Les også: Lyn kollapset etter pause: – Vet ikke hva som skjer (+)

Kvalikplass etter svak form

Aas og hans Lyn har vist gode tendenser i flere av sesongens kamper, selv om det kun har blitt én seier på de første sju kampene. Men spesielt kampen mot LSK viste at de kan hevde seg mot den absolutte eliten i serien, mener Aas.

– Det er vanvittig kult å se at vi klarer å snu skuta igjen (mot LSK), og vi skaper tre store sjanser på 2-3. For å se det positive, så er selvsagt prestasjonen noe å være stolt over, og så er det litt artig at vi har kommet dit at vi føler vi selv kaster bort poengene mot LSK, sier han.

Siden LSK-tapet har det blitt 0-1 for Klepp og 1-2 for tabellnabo Arna-Bjørnar. Bortetapet i helgen som var gjør at nettopp Arna-Bjørnar nå er forbi Lyn, som ligger nest sist. Røa er sist med tre poeng etter at de slo Klepp i helgen.

Les også: Oslo-derbyet mellom VIF og Lyn lever fortsatt (+)

Gleder seg til lokaloppgjør

På spørsmål om hvor viktige de neste kampene blir for å ikke miste heng på lagene over, svarer Aas kort:

– Alle kamper vi spiller er «must-win» for oss, slår han fast.

Nå venter nemlig to lokaloppgjør for Lyn. Først hjemme mot tabellnabo og bunnplasserte Røa lørdag, før det er Vålerenga som står på motsatt banehalvdel på Intility Arena onsdag neste uke.

– Vi koser oss med enhver kamp, men det er klart det er noe ekstra å møte disse Oslo-klubbene. I fjor ble det to seire, én uavgjort og ett tap mot disse motstanderne, og vi søker naturligvis enda bedre tall i 2020. Men, det kommer til å koste. Så og si alle kamper i Toppserien 2020 er jevne bataljer, sier Aas.

Les også: Vålerenga fikk sin revansje mot Lyn i forrige kamp (+)

Roser ungjentene

Han vet godt at så lenge hans disipler følger kampplanen, har de både en god nok plan, og nok ferdigheter i laget til å vinne kamper uavhengig av motstander.

– Vi må være ydmyke for at motstanderen også er gira på å vinne, samt at tilfeldigheter alltid kan spille inn, og ikke minst vil erfaring i kampavgjørende situasjoner kunne prege enkeltkamper a lá det Haavi gjorde mot oss. En interessant faktor finnes også i at vi ifølge alle er underdogs i hver eneste kamp all den tid vi ble tippet nederst på tabellen av «alt og alle», sier han og fortsetter:

– Det gir oss imidlertid for det første motivasjon til å motbevisene «ekspertene», og følelsen av å kunne gå til kampene med lave skuldre. Det er for så vidt et veldig greit utgangspunkt at presset alltid er på motstanderen før kampen starter, sier Aas.

Han er også stolt av at flere unge spillere har fått sjansen – og tatt den med bravur.

– Det er godt å se at Norges mest produktive spillerutviklingsklubb har gitt debuten i Toppserien til Cathinka Tandberg (2004), Julie Aune Jorde (2004) og Hedda Foslie (2000) så langt, mener han.

Les også: Lyn-jente inn i landslagstroppen

Mer fra Dagsavisen