Sport

Tenker minst mulig på Hirscher

Henrik Kristoffersen har ikke stått øverst på pallen på over ett år, men går for gull på fredagens VM-storslalåm i Åre.

ÅRE: Henrik Kristoffersen har denne sesongen prøvd og prøvd, og prøvd litt til. Men det er fortsatt over ett år siden han sist vant ett verdenscuprenn.

Samtidig har Rælingen-gutten sett sin argeste konkurrent, østerrikske Marcel Hirscher, vinne stort sett alt. I år har Hirscher vunnet fire av seks renn, mens Kristoffersen kun har én pallplass å vise til på fem forsøk.

Men Kristoffersen gir ikke opp, det er det ikke snakk om. Fredag gjør han ett nytt forsøk, da går han for VM-gull i storslalåm i Åre.

– Jeg vil jo alltid vinne renn, det er jo derfor man holder på med dette. Det er jo for å vinne, sier Kristoffersen til NTB før det braker løs fredag.

Tenker ikke på Hirscher

Tross en pallfattig start på sesongen, og sist seier kom i januar i fjor (Kitzbühel), vet han godt hva det vil si å vinne - han har tross alt gått opp samtlige trinn på podiet 16 ganger i karrieren. Og han er fortsatt bare 24 år.

Han sier han bruker lite energi på å tenke på Hirscher-dominansen.

– Jeg får ikke gjort noe med hva han gjør. Jeg prøver bare å tenke på hva jeg får gjort noe med, og hva jeg må gjøre for å bli bedre.

– Men jeg er 24 år gammel og har 51 pallplasser og 16 verdenscupseiere. Det er ikke mange på samme alder som har hatt de samme resultatene.

– Men han (Hirscher) er veldig god, det er han.

Kan sove til 9

Men selv om han vet han er god nok for gull, gir han et ullent svar på hva han ser for seg renndagen.

– Jeg ser for meg at jeg kan sove til klokken 9. Så skal jeg kjøre to bra omganger, så får vi se etter det, svarer han kort.

At Hirscher er sengeliggende med influensalignende symptomer kan selvfølgelig spille til Kristoffersens fordel, men heller ikke det tenker han mye på.

– Det har ikke noen betydning for rennet. At han dropper pressetreff og ikke er så mye sammen med sponsorer, kan jeg forstå. Men noen stor betydning for rennet har det ikke, sier Kristoffersen.

Torsdag sa Hirscher til østerrikske medier at han er sengeliggende, men har håp om å komme i bedre form til fredagens VM-storslalåm.

– Jeg hoster, halsen er sår og det renner fra nesen. Jeg er ingen lege, men det kjennes som influensa, sa Hirscher, som ikke var alt for optimistisk med tanke på VM-formen fredag.

Mer fra Dagsavisen