Fotball

Støtter Kyvåg

NORWAY CUP: Det er strid i Bækkelaget etter at Frode Kyvåg ikke får stå i jobben etter fylte 70 år.

Etter 38 år som Norway Cup-sjef blir neste års turnering Frode Kyvågs siste. Han ønsker ikke å slutte, men passerer 70 år.

- Han har gjort en fantastisk jobb, men det er ei tid for alt, sier styreleder Øystein Sundelin til Dagbladet.

Leder av Oslo Arbeiderparti, Jan Bøhler, er rystet hvis Bækkelaget kvitter seg med en mann som han anser som breddefotballens far i Norge.

- Frode Kyvåg er Norway Cup. Senest i sommer så vi hvilke betydelige lederegenskaper han hadde da han beroliget deltakere og pårørende under terrortrusselen som rammet Norge. Det er et veldig dårlig signal å kvitte seg med en legende bare fordi han oppnår en viss alder. Nettopp idretten skal vise at her er alder ingen hindring, sier Bøhler til Dagsavisen.

- Men er det ikke rimelig at også Bækkelaget følger pensjonsalder for ansatte?

- Dette er ingen vanlig ansettelsessak. Kyvåg har bygd opp hele turneringen og fronter den på fabelaktig vis. Senest i sommer fikk han «Peer Gynt»-prisen for sitt arbeid med spesielt fokus på turneringens internasjonale engasjement, sier Bøhler, som understreker at han ikke snakker bare som leder av Oslo Ap, men også som en av fotballederne i Grorud Idrettslag.

Bækkelaget har allerede utlyst stillingen som ny generalsekretær. Frode Kyvåg selv vil foreløpig ikke kommentere saken.

I går fortalte Dagbladet at mangeårig utenlandssjef i Norway Cup, Maria Jacobsen, har sagt opp på grunn av behandlingen av Kyvåg.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen